De trotse Mike Kruithof op 1
De trotse Mike Kruithof op 1 (Foto: Aangeleverd)

Mike slalommend naar titel

ASSENDELFT - Het 12 jarige skitalent Mike Kruithof is de afgelopen week in het Oostenrijkse Maria Alm Nederlands Jeugd Kampioen 2020 geworden op de Slalom en Reuzenslalom.
Dit gebeurde tijdens de door de Nederlandse Ski Vereniging georganiseerde wedstrijden op woensdag 26 februari (slalom) en vrijdag 28 februari (reuzenslalom). Door deze twee overwinningen werd hij meteen ook uitgeroepen tot Overall Kampioen van Nederland in zijn leeftijdsklasse Aspiranten 2 (U12). Een mooi resultaat voor zijn inzet het afgelopen jaar. Vorig jaar brak Mike één week voor het NJK zijn duim.

Voor de start van de reuzenslalom was er liefst 30 cm sneeuw gevallen. De parcoursbouwers moesten flink aan de slag om de piste te prepareren om de race te kunnen laten doorgaan. Uiteindelijk lukte dit met een heel mooi resultaat voor Mike.

PENNING

Onlangs ontving de Zaanse sporter ook de sportpenning van de gemeente Zaanstad voor zijn NK titel vorig jaar op de indoor skibaan. De uitreiking had plaats op 10 februari tegelijk met zijn verjaardag.

Afgelopen jaar wist Mike al vele eerste prijzen te winnen. Half maart is het NK baan skiën in Bergen en in maart zal hij in het Oostenrijkse Zauchensee aanwezig zijn voor de jaarlijkse Kids Trophy met meer dan 800 deelnemers uit heel Europa.