Afbeelding
(Foto: Jacob Spaander)

Kindertuinen met vriendentuin

KROMMENIE - Elke eerste woensdag van de maand van maart tot en met oktober zal er in de Rosarium Vriendentuin in het Rosariumpark onder leiding van Ton Smit (o.a. Schooltuinen de Bijenkorf, Transition Town Zaanstreek) weer van alles gedaan worden.

LEKKER BUITEN BEZIG ZIJN EN (SOMS) NOG WAT LEREN OOK.

Ook dit jaar zal de Rosarium Vriendentuin in het Rosarium park doorgaan met de kindertuinen. Er zullen tuintjes beschikbaar zijn waar kinderen in hun eigen stukje lekker (met hun ouders) aan de slag kunnen wanneer ze dat zelf willen.

Natuurlijk is dat soms best ingewikkeld, tuinieren. Daarom zal Ton Smit, bekend van onder andere de Schooltuinen van de Bijenkorf in Assendelft wel elke maand een keer aanwezig zijn met gereedschap, plantjes en zaden.

Dat zal dan steeds op de laatste woensdagmiddag van de maand zijn, van 14:00 tot 16:00 uur zijn. 'We beginnen in maart. In oktober sluiten we weer traditioneel af met een pannenkoekmaaltijd in het Rosariumhorst' vertelt Ton Smit.

'Ook gaan we proberen dit jaar een klein voedselbos aan te leggen in de Rosarium Vriendentuin. Daar omheen willen we weer wat activiteiten organiseren, zoals gouden ouden als verhalenpark en meewerkdagen, maar ook leuke workshops. Er valt dus weer genoeg te beleven naast de kindertuinen.

Opgeven kan via Ton Smit: tonsmit60@gmail.com