Op de foto v.l.n.r.: Frederique Boon, Carla en Frans Jansen, Yvette Roet, Mevrouw Peeks en Martin Dees
Op de foto v.l.n.r.: Frederique Boon, Carla en Frans Jansen, Yvette Roet, Mevrouw Peeks en Martin Dees (Foto: Aangeleverd)

Gymnasten in de schijnwerpers

KROMMENIE- Tijdens de algemene jaarlijkse ledenvergadering van gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa, zijn vorige week verschillende boeketten, een oorkonde en speldjes uitgereikt.

Naast de presentatie van het beleid en de cijfers van het afgelopen jaar, werd het echtpaar Carla en Frans Jansen bedankt voor hun jarenlange inzet voor de vereniging. Carla Jansen heeft de afgelopen 35 jaar de aspirantencommissie geleid en is meerdere jaren bestuurslid geweest. Zij werd middels een oorkonde benoemd tot erelid. Carla werd in het bestuur opgevolgd door haar man Frans die de afgelopen zes jaar als penningmeester de financiën heeft beheerd, hij is benoemd tot lid van verdienste. Beiden zullen een stapje terug doen.
Daarnaast was er een bedankje voor Frederique Boon die jarenlang als assistent bij het meisjes turnen heeft geassisteerd en ook lid was van de aspirantencommissie. Voor Yvette Roet waren er bloemen omdat zij vanwege drukke werkzaamheden is gestopt met het coördineren van de wedstrijdcommissie, voor haar jarenlange inzet hiervoor ontving zij de Tromptrofee. Gelukkig blijft zij wel als jurylid fungeren. Mevrouw Peeks werd in het zonnetje gezet omdat zij dit jaar al 60 jaar lid is van de vereniging. De 86-jarige komt nog steeds wekelijks naar de trimgym lessen.
Tot slot waren er bloemen voor Martin Dees, want ook hij moet door werkzaamheden afstand nemen van de vereniging waar hij gestart is als Rhönrader en later ook als turner, vervolgens als trainer binnen de vereniging ingezet is, jurylid is geweest bij wedstrijden, geholpen heeft bij de organisatie van activiteiten en binnen het bestuur zijn rol heeft gehad. Ook hij is benoemd tot lid van verdienste.