Premièreweek bij filmtheater De Fabriek

ZAANDAM - Bij Filmtheater De Fabriek. Jan Sijbrandsteeg 12, begint donderdag 29 oktober de nieuwe premièreweek met twee specials en drie premièrefilms.

Op zaterdag is er een van onze leukste feestjes van het jaar, het FluXus Animation Film Festival. Korte animaties van over de hele wereld zijn vanaf 13.00 te zien. Een activiteit in samenwerking met FluXus. Het eerste blok is kindvriendelijk en te bezoeken voor € 7,50. Passe-partout voor het gehele programma dat tot ca. 21.00 uur (inclusief award uitreiking) kost € 15.00. Ook exclusief deze week is The Brilliant Biograph waarin de oudste bewegende archiefbeelden van Europese steden zijn te zien, van zo'n 120 jaar geleden. Een samenwerking van Eye en The British Film Institute. Met zelfs beelden van de Zaanstreek. Qua landelijke premières deze week twee Nederlandse producties en een Noorse. La última primavera speelt in de buitenwijken van Madrid en is het speelfilmdebuut van de Nederlands-Spaanse Isabel Lamberti. De documentaire The Farewell Paradise toont de switch die regisseur Sonja Wyss en haar familie moesten maken van de Bahama's naar een bekrompen Zwitsers milieu.

Het Noorse Hope toont het leven van het stel Anja en Tomas nadat bij haar een hersentumor is ontdekt. Meer informatie: www.de-fabriek.nl