Lucas, Frank en Olaf, alias De Saense Tandmeesters geven hun klanten de stralende lach terug met een tandprothese.
Lucas, Frank en Olaf, alias De Saense Tandmeesters geven hun klanten de stralende lach terug met een tandprothese. (Foto: aangeleverd)

Olaf, Lucas en Frank zorgen voor stralende lach

ZAANDAM – Als je moeder tandarts is, en je als kind meehelpt in de praktijk met kleine klusjes, dan is het logisch dat de appel niet ver van de boom valt. De tweeling Olaf en Lucas Delwig doen dat echter niet als tandarts maar als tandprotheticus. Als De Saense Tandmeesters hebben ze zich sinds kort gevestigd op hun nieuwe locatie Zuiddijk 3 in Zaandam.

Wie nu denkt, op dat adres ben ik al eens geweest voor een prothese, dat klopt. “Want negen maanden geleden werkte Frank Leurs daar nog als tandprotheticus. Hij was gestopt, maar gelukkig hebben wij onze vriend met zijn 25 jaar kennis in ons vakgebied weer in huis omdat Frank een aantal dagen per week meewerkt. Een mooie combinatie van jong en oud en heel wat jaren ervaring bij elkaar opgeteld”, zegt Olaf Delwig tevreden.

Ervaring

Olaf heeft zelf ook al twaalf jaar ervaring in het maken van protheses. Plaatjes, reparaties, rebasingen (het opvullen van oude protheses) en klikgebitten: de broers en Frank hebben zich vastgebeten in deze materie. Ze zorgen ervoor dat wie tanden en kiezen mist weer door het leven kan met een stralende lach met fraaie tanden.

“Onze moeder vulde tanden en kiezen, bij ons gaat het om klanten die geen tanden meer hebben en daarvoor een prothese nodig hebben. Daarbij hebben we goed overleg met de kaakchirurg in het ZMC om te kijken wat er mogelijk is.”

Ambachtelijk handwerk

De combinatie van handwerk en het menselijk contact is voor Olaf en Frank de perfecte match.

"De behandelaar doet ook zelf het techniekwerk bij ons. Vooral het opstellen van de prothese kan zo helemaal naar wens van de patiënt worden gemaakt. Het is maatwerk. Er zit altijd een heleboel ambachtelijk handwerk in het maken van een goede prothese. Van het maken van de afdruk van de kaak tot het daadwerkelijk maken van de prothese. ‘Happen' is tegenwoordig niet meer zo spannend als vroeger. De materialen worden sneller hard en de afdruklepels niet meer overvol gevuld. Dat is erg fijn voor de patiënt. Wij vinden het erg belangrijk dat naast serieus werken gezelligheid voorop staat in de praktijk.”

Goed om te weten is dat 75% van hun werk vergoed wordt door de basisverzekering en dat reparaties dezelfde dag nog worden uitgevoerd.

Nieuwe ontwikkelingen

Nu staan ook de ontwikkelingen in de branche niet stil. Er zijn al ontwikkelingen om de mond te kunnen scannen waardoor je met 3D techniek kunt werken. Dan is er minder handwerk nodig. Met deze nieuwe technieken houdt Lucas zich continu bezig zodat de Saense Tandmeesters dit in de praktijk kunnen toepassen en niet achterblijven.

Meer informatie op www.desaensetandmeesters.nl of bel 075 - 635 39 94.