Zingt u mee?
Zingt u mee? (Foto: Matheus Ferreira)

Stille nacht zangproject: doe je mee?

ZAANSTREEK - Kerstmis is voor velen samenkomen en kerstliederen zingen. Daarom is het zo jammer dat we deze Kerst niet in grote getale in de kerken kunnen samenkomen. En dat het kerstnachtzingen op de straten niet doorgaat. Maar… we kunnen dit jaar wel zingen!", roept de Raad van Kerken Krommenie Assendelft op.

Samen zingen met een massa mensen. Veilig en wel. Dat is de bedoeling van de actie. "We gaan samen een opname maken van het bekende Stille Nacht. Thuis kunt u meezingen en uw opname (geluid of video) opsturen waarna de bekende dirigent Jos Martens alle opnamen bij elkaar monteert en er een prachtige uitvoering van maakt. De organisatie verloopt via de Raad van Kerken Krommenie en Assendelft."

Op www.rvkkrommenieassendelft.nl is het mogelijk een zangstem te downloaden die bij je past (alt, sopraan, tenor, bas). Het is dan de bedoeling deze opname te beluisteren op een computer of telefoon en intussen met een ander apparaat zelf mee te zingen. en natuurlijk het geheel op te nemen. De opname ksn men dan mailen naar: kerst@rvkkrommenieassendelft.nl (indien mogelijk met een selfie daarbij).

Uiterlijk zondag 20 december inzenden

Van alle opnamen samen wordt een filmpje gemaakt. De link komt op www.rvkkrommenieassendelft.nl te staan. Alle kerken van Krommenie en Assendelft (en elders) zullen de clip op hun eigen website plaatsen en in hun kerstdienst laten horen (en zien). Het resultaat is ook te zien op de website van de Raad van Kerken.

Thuis meezingen

En dan.. is het tijd om een zelf thuis mee te gaan zingen met het resultaat. Zing uit volle borst mee met de opname. De timing wordt door Jos Martens goed gezet. "Iedereen mag meedoen. Hoe meer hoe liever, want Kerstmis: dat is samen zingen! Doe mee in een Stille Nacht om nooit meer te vergeten!", aldus de organiserende kerken.



Afbeelding
Zingt u mee?