De kanjers van KFC JO13-3. Het team is aangekleed door het Zaandamse bedrijf en voorzien van mooie sporttassen. De club heeft er zelfs een driejarig sponsorcontract bij.
De kanjers van KFC JO13-3. Het team is aangekleed door het Zaandamse bedrijf en voorzien van mooie sporttassen. De club heeft er zelfs een driejarig sponsorcontract bij. (Foto: aangeleverd)

Echte sponsor voor spelertjes KFC JO13-3

ZAANSTREEK - Ze maken bijzondere zaken als snijplotters, hittepersen, folies en accessoires voor zowel de semi-professionele als hobbyklant. En hebben een groot hart voor sport: de ondernemers van Cityplotter uit Zaandam. Want ze toverden op de gezichten van KFC JO13-3 een brede glimlach met hun sponsoring.

Normaal gesproken zijn we niet zo'n fan van gaan artikelen waarin een bedrijf zichzelf in de kijker speelt door middel van sponsoring. Meestal is het eerste elftal de ploeg die jaarlijkse een tenue krijgt van hun sponsor. Beetje vaste prik. Maar de redactie van het Zaans Stadsblad zwichtte voor het enthousiasme waarmee Joke en Marc van Cityplotter ons benaderde. "We hebben positief nieuws! Hard nodig in deze coronatijd!"

Plezier voorop

Los van de gedrevenheid van de sponsor speelt de teamkeuze mee om wat over hun actie te publiceren. "Het gaat niet om een selectieteam maar een superleuke groep jongen vrienden die tweede keer in de week trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen (nu onderling). De enthousiaste teamleiders (lees ouders) Peter en Wim regelen van alles en zorgen iedere keer weer voor een nieuwe uitdaging. Het team heeft veel voor elkaar over en speelt met veel plezier met elkaar", aldus Cityplotter.

Blije gezichten

Juist die keuze deed ons sporthart smelten. Want lagere- c.q. vriendenteams spelen vaak met net zo'n enthousiasme als het eerste, maar worden door sponsors vaak vergeten. Terwijl zo'n jochie uit de laatste regionen in het jeugdvoetbal het van z'n leven nooit meer zal vergeten het veld op te gaan in een heus gesponsord tenue. De blije gezichten op bijgaande foto spreken hierin boekdelen.