Dynamisch fotograferen kun je aan Marc Vriese gerust overlaten.
Dynamisch fotograferen kun je aan Marc Vriese gerust overlaten. (Foto: Marc Vriese)

‘Kerstige’ fotowedstrijd: Christmaholics gezocht!

ZAANSTREEK – Het is duidelijk: Zaankanters zijn helemaal in de ban van Kerstmis. Menig huis is nu voorzien van speelse kerstverlichting. Kunstig opgetuigde kerstbomen sieren onze woonkamers. Lezers van het Zaans Stadsblad laten zien hoe ze dat doen in onze fotowedstrijd ‘Christmaholics’.

Kerststuk Ilonka´s Bloemenhoek

Heeft u een mooie, bijzondere kerstuiting gemaakt of gezien? Maak er een foto van en stuur die naar redactiezaan@rodi.nl Vergeet niet uw naam te vermelden en wat te vertellen over wat er op de foto te zien is of waar hij is gemaakt. Wij publiceren de mooiste inzendingen die bovendien meedingen naar een leuk (kerst)prijsje. Ilonka’s Bloemenhoek, te vinden op het Rooswijkplein in Zaandijk stelt een sfeervol kerststukje beschikbaar voor de winnaar.

Kanshebbers

Deze week dingen naar de prijs de volgende inzenders:

Marc Vriese uit Krommenie vindt deze tijd van het jaar prachtig om alle lichtversieringen op de gevels en in de tuinen te zien verschijnen. Hij maakte bijgaande foto van het Regthuys in Westzaan. “Bij deze foto heb ik daarnaast ook nog gebruik gemaakt van de Zoombursttechniek. Dit houdt in dat de sluitertijd wat langer ingesteld wordt en dat tijdens deze sluitertijd de camera wordt ingezoomd of uitgezoomd. Vervolgens kan je dus dan dit effect krijgen gebruik makend van de lichtversiering van het Regthuys in Westzaan. Hierbij is het wel noodzakelijk om een statief te gebruiken.” Marc: wat een unieke foto! Top!

Peter Hubbard uit Krommenie fotografeerde de prachtig verlichte gevel van zijn huis aan de Phoenixstraat 2. Hij wenst ons vrolijk nog een ‘Merry Christmas!!!’ toe.

Frits Schuster zoekt het kerstgevoel een stuk kleiner op. Zijn vrouw maakte een kerstafereel in een…. lucifersdoosje. Gemaakt op schaal ca. 1:75. Hij stuurde ook nog foto’s van hun kersthuis anno 2000. Het geheel is verlicht en alles grotendeels zelfgemaakt. Ieder jaar zetten wij het pontificaal in de huiskamer en genieten samen met de vitrinekast van de kerstdagen. Mijn vrouw en onze dochter gingen voor het corona-tijdperk altijd naar een kerstmarkt in Duitsland. Helaas kan het dit jaar niet. Daarom heeft mijn vrouw de vitrinekast ingericht als een miniatuur (alles zelf gemaakt) kerstmarkt”, laat hij weten.

Marjon Barten uit Assendelft zet tijdens Kerstmis letterlijk de wereld in 2020 op z’n kop. Eh, Marjon, serieus? De kerstboom aan het plafond? Wel een ideale oplossing voor kleinbehuisden…

Sonja Konijn is terecht trots op haar versierde woning buiten en haar spierwitte kerstboom met zilveren en knalrode kerstballen op de Prins Hendrikstraat 55 in Krommenie. Heel sfeervol allemaal. Ware pronkstukken!

Kerst in een luciferdoosje van Frits Schuster.
De omgekeerde kerstboomwereld van Marjon Barten.
Sonja Konijn maakte van haar woning een baken van licht.
Peter Hubbard heeft zijn woning helemaal in kerstsferen gebracht.