Yvonne maakte deze foto's van de werkzaamheden.
Yvonne maakte deze foto's van de werkzaamheden. (Foto: aangeleverd)

Vele handen maken licht werk…

ZAANDAM – “Weggegooid geld! Vijf man sterk kwamen ze vanmorgen voor onze deur om één boompje planten”, zegt Yvonne Hendrikse vol verontwaardiging. Van het oorspronkelijk plan om vier berkenbomen (‘pollenbomen’ aldus Yvonne) te planten op het Hoge Horn in Zaandam bleef uiteindelijk het planten van één boom over vertelt de inwoonster.

De werklieden gingen afgelopen dinsdag daarbij niet over één nacht ijs en pakte het planten serieus aan. Omdat stadsbomen nu eenmaal niet lekker groeien op zandgrond, werd eerst met behulp van een graafmachine een groot gat gemaakt.

Het overtollige zand werd vervangen door een flink hoeveelheid verse aarde waar de boom zijn wortels prettig in kan vastzetten.

'Geld kan niet op'

Dat er voor de klus vijf noeste werkers nodig waren, vindt Yvonne echter belachelijk. “Het geld kan blijkbaar bij de gemeente niet op.” Verbolgen belde ze vervolgens de redactie van het Zaans Stadsblad en stuurde bijgaande foto’s op.

Boomkluit

Nou zitten wij graag bovenop het Zaanse nieuws. En waarderen zeker als lezers ons contacten. Tegelijk zijn we slechts simpele ‘stukkiesskroivers‘. En geen boomplantspecialisten. Of er vijf mensen nodig zijn om een boom te planten weten we dan ook niet. Wel dat zo’n boomkluit behoorlijk wat kan wegen. En dat je ook wil dat de boom mooi recht de grond in gaat (en staat).

Laten we het maar houden op gevalletje ‘vele handen maken licht werk'. Feit is in ieder geval dat Zaanstad weer een stukje groener is geworden. En daar zijn we zeker fan van!