Peter en Gerda Kuijs, de nieuwe gezichten van Groot Schoenen, maar liefst 110 jaar hét adres voor kwaliteitsschoenen en service in Krommenie.
Peter en Gerda Kuijs, de nieuwe gezichten van Groot Schoenen, maar liefst 110 jaar hét adres voor kwaliteitsschoenen en service in Krommenie. (Foto: Dirk Karten)

Groot Schoenen 110 jaar maar springlevend

KROMMENIE – Maar weinig Zaanse middenstanders uit het MKB kunnen bogen op een historie van 110 jaar. Groot Schoenen, Zuiderhoofdstraat 29 kan dat wel zeggen. Op 4 april 2020 is het precies 110 jaar geleden dat oma Engelina Breeuwer-Groot haar zaak begon op de hoek Zuiderhoofdstraat/Snuiverstraat. De matrassen maakten al rap plaats voor schoenen waarbij de befaamde schoenenzaak, die sinds jaar en dag bekend staat om kwaliteit en optimale service, sinds september vorig jaar in handen is van Peter Kuijs en zijn vrouw Gerda. Reden tot feest waarbij er gratis sokken en schoenen te winnen vallen.

Los van de nieuwe eigenaars en het opgefriste interieur, komt de bezoeker de gezichten van het vertrouwende verkoopteam tegen. "We hebben de presentatie wat lichter gemaakt, maar de basis van Groot Schoenen is hetzelfde gebleven: vertrouwde service en het leveren van kwaliteitsproducten. Geen pushende verkopers maar eerlijk advies. Niet moeilijk doen maar service bieden mocht er toch wat zijn. Ik ben blij met de goede naam van de zaak én het team dat daar al 25 jaar aan heeft meegebouwd."

Peter is geen onbekende in de schoenenwereld. Hij werkte 39 jaar in een bekende sportzaak in Beverwijk tot hij in 2015 zijn eerste schoenenzaak in IJmuiden opende. "Van nul af aan opgezet. En geslaagd! Want in 2017 opende ik mijn tweede schoenenzaak in Heiloo." Het pendelen tussen de twee filialen vond de ras-ondernemer echter toch minder. Toen Peter via een vertegenwoordiger van Van Lier schoenen hoorde dat Groot Schoenen te koop stond, koos hij voor één zaak.

Kwaliteit én eigentijds

"Bij de overname stapte ik in een 'rijdende trein' in plaats van nul af aan wat opzetten. Groot Schoenen heeft een vast publiek dat weet dat je hier kwaliteitsschoenen kunt krijgen. Naast producten van onze vaste topmerken van o.a Gabor, Ecco, Ara, Australian, Xsensible, TEVA en Van Lier, hebben we de collectie breder gemaakt met modische schoenen. Zoals dit type met trendy plateauzolen. Of deze schoen waarmee je zeker opvalt", zegt Peter als hij een kleurrijke sneaker toont. "Naast comfortschoenen, die er vandaag de dag ook heel modieus uitzien, wil de consument ook dit soort schoenen zien."

Jubileumactie

Ter gelegenheid van het 110-jarig jubileum houdt Groot Schoenen een voordeelactie. Iedere koper van een dames,- heren,- of kinderschoen, ontvangt tot en met 4 april een paar Sock My Feet-sokken. Daarnaast fungeert de kassabon als lot. Elke week, tot en met 4 april, geven Peter en Gerda drie paar schoenen cadeau. Reden genoeg om eens in de vernieuwde zaak binnen te stappen. Zeker omdat de nieuwe voorjaarscollectie binnen is. Zie ook https://grootschoenen.nl/