Afbeelding
Een van de vele tenten die te huur zijn bij Jongh's Evenementenservice. (Foto: aangeleverd)

Jongh's biedt alles voor geslaagd feestje

ZAANDAM – "Er staan al heel veel zaken op de agenda voor dit jaar. Voor zowel de zakelijke markt als de particulier. We hebben nu al veel tenten en huurgoederen uitstaan, terwijl het seizoen eigenlijk nog moet beginnen", vertelt Henk de Vries enthousiast.

De ondernemers van Jongh's Evenementenservice, te vinden aan de Sluispolderweg 34 in Zaandam, verhuren al 35 jaar zaken voor feesten en partijen. "Van tent, (sta)tafel en stoel tot gekleurd serviesgoed. We hebben daarbij oog voor trends in de markt. Zo zijn we nu bezig met het ontwikkelen van feestarrangementen voor partijen tussen de tien en dertig man. Een overzichtelijk totaalpakket waarin alle meest bestelde artikelen zijn opgenomen."

Dam tot Dam tentendorp

Van de verhuur van een paar extra stoelen om gasten thuis goed te laten zitten op een verjaardag tot het Dam tot Dam tentendorp op de Dam in Amsterdam. En niet te vergeten feestpodia en tenten tijdens Koningsdag: U vraagt, Jongh's Evenementenservice levert en ontzorgt.

"We zijn nu al bezig met de nadere evenementen in 2020 zoals SAIL. Maar ook tenten die nu al worden aangevraagd om feest in te kunnen vieren bij het naderend EK voetbal. Ons meest drukke seizoen in tentverhuur loopt van april tot oktober, met nog een grote piek in december. Los daarvan gaat de verhuur van partyartikelen in voor de consumentenmarkt gewoon het hele jaar door."

Dat er genoeg ervaring voorhanden is komt eigenlijk doordat grondlegger Peter Jongh. bij een bruiloft in de familie te maken kreeg met gehuurde klapstoelen van slechte kwaliteit. Hij dacht 'dat kan ik beter' en begon in 1984 verhuurbedrijf Jongh's Verhuurservice. Vandaag de dag is de leiding in handen van de broers Wesley en Sidney Jongh. Cateraars, horecaondernemers, wedding-planners, organisatiebureau's, zaalverhuurders, scholen, zorginstellingen en particulieren weten waar ze moeten zijn als er iets gehuurd moet worden. Niet alleen voor feestjes of diners aan huis of op locatie, maar ook voor bedrijfsopeningen, diploma-uitreikingen en zakelijke events.

3500 m2 magazijn

De allereerste bezorgauto is allang ingeruild voor een trailer en schonere vrachtwagens om de spullen naar de verschillende verhuurlocaties te brengen. Het assortiment neemt tegenwoordig zo'n 3.500 vierkante meter magazijn in beslag. Het aanbod van verhuurartikelen is groot en toegespitst op de vraag die wordt gesteld aan de inrichting op feesten en evenementen. Met nieuwe en 'refurbished' verhuurartikelen speelt Jongh's in op de trends van vandaag en morgen. "Voor een evenement, feestje of partij van 15 tot en met 1.500 personen is Jongh's uw beste keus voor podia's, tenten, inrichting, apparatuur, servies, bestek en glaswerk", zegt Henk. Zie ook www.jonghs.nl