Troosteloze aanblik van De Bres
Troosteloze aanblik van De Bres (Foto: KK Media)

De Bres niet meer om 'aan te gluren'

WORMERVEER - Op de hoek van de Esdoornlaan en Paul Krugerstraat staat al sinds mensenheugenis een gebouw met ooit ontspannende inspanningen. Nu is het ogenschijnlijk wachten tot het geheel in elkaar zal storten.

Tot 1970 heette de uitspanning nog 'Wessanen ontspanningscentrum'. Alle aan die fabriek gelieerde verenigingen vonden er onderdak. Daarna is het horeca-etablissement als zaal 'De Bres' verder gegaan. Tussendoor heeft het ook nog even La Breche geheten.

Momenteel is het pand eigendom van twee broers uit Vinkenveen. De laatst geïnteresseerde was een man uit Zuid Italie die er wellicht een pizzeria in wilde starten. Rond het gebouw zijn recent geen handelingen verricht die wijzen op een binnenkort te openen eettent.

De troosteloze aanblik is een doorn in het oog van de omwonenden. Die vragen zich af waarom er niemand is die actie onderneemt. De gemeente voelt zich niet geroepen omdat het particulier bezit is. Wie echter de situatie aanschouwd zal zien dat er hoognodig onderhoud gepleegd dient te worden. De veiligheid is in het geding. 'En dan hebben we het niet over de kozijnen die verrot zijn' aldus een buurman die uit ergernis af en toe wat onkruid verwijderd. Onlangs trof hij een afgewaaide kap op straat alsook diverse dakpannen van het hoge dak. 'Voor ons als omwonenden is de grens bereikt.'

Eerder als stelde DZ vragen en onlangs heeft ook Anna de Groot (SP) vragen gesteld.

Toen alles nog netjes was...