Zaanse zakenvrouwen Anne Vrieze (links) en Jacqueline Koel.
Zaanse zakenvrouwen Anne Vrieze (links) en Jacqueline Koel. (Foto: Aangeleverd)

'Kan het niet linksom, dan maar rechtsom'

ZAANDAM - Anne Vrieze, Zaanse Zakenvrouw ZP 2017 en Jacqueline Koel, vorig jaar genomineerd voor de titel Zaanse Zakenvrouw 2019, spreken op 26 mei tijdens het online Inspiratievent Gezond Verstand in het Sociale Domein. Met dit evenement laat Vrieze zien dat alles mogelijk is, als je maar creatief bent. Het is teven het moment waarop haar nieuwe boek wordt gepresenteerd.

Live evenement transformeerde naar online variant

De voorbereidingen voor dit evenement waren in volle gang toen COVID-19 alles in de war gooide. Daarna was het idee om het event naar oktober te verplaatsen, maar met alle voortdurende onzekerheid is nu besloten het op 26 mei vanaf 15.00 uur coronaproof online te doen. Anne Vrieze: “Kan het niet linksom, dan doen we het rechtsom.”

Koel en Co

Jacqueline Koel werd niet voor niets genomineerd als Zaanse Zakenvrouw. Zij laat met haar jeugdzorgcoöperatie Koel en Co zien dat het mogelijk is om jeugdzorg te leveren zonder wachtlijsten. De inwoonster uit Koog aan de Zaan biedt daarvoor een online matching systeem waar ouders kunnen kiezen voor een of meer hulpverleners waar zij een gesprek mee aan willen gaan. Op de matching site staat wanneer de hulpverlener beschikbaar is. Daarmee is hulp indien nodig de volgende dag al beschikbaar. Koel is met haar coöperatie in heel Noord-Holland werkzaam. In West-Friesland is ze inmiddels gestart met het opzetten van zelfsturende teams a la Buurtzorg.

Sprekers

Naast Jacqueline Koel en Anne Vrieze zullen meer bekende sprekers laten zien wat er juist wel mogelijk is in zorg en welzijn. Zoals Eelke Blokker van het Instituut voor Publieke Waarden. Hij vertelt over de gloednieuwe Doorbraakmethode waarmee hij dwars door de bureaucratie echt mensen kan helpen. Vooral houdt hij zich bezig met de problemen van jongeren en volwassenen met problematische schulden.

Sandra Jacobs, de Wmo Adviseur en auteur van het boek O dus dat is Wmo!. Zij helpt jou, vanuit haar ervaringen achter de voordeur, weer denken en kijken vanuit jouw echte intrinsieke motivatie. Prof.dr.ir. Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en auteur van het boek Omwenteling reikt de 'Gouden Bezem' uit aan de meest opmerkelijke nieuwe bezem in het Sociale Domein. Ofwel degene die het beste laat zien hoe hij of zij met gezond verstand en vanuit de leefwereld van zorgvragers en mantelzorgers werkt. Klik hier voor het overzicht van de genomineerden voor de Gouden Bezem.

Aanmelden

Aanmelden kan via https://www.nieuwebezems.com/evenementen/event-one-773ap