Leerlingenbegeleider Engin Kuruahmet uit Zaandam is uitgeroepen tot TopCoach van het Jaar 2020 in de categorie Grootbedrijf.
Leerlingenbegeleider Engin Kuruahmet uit Zaandam is uitgeroepen tot TopCoach van het Jaar 2020 in de categorie Grootbedrijf. (Foto: aangeleverd)

Zaandammer wint finale TopCoach

ZAANDAM - Leerlingenbegeleider Engin Kuruahmet uit Zaandam is afgelopen week uitgeroepen tot TopCoach van het Jaar 2020 in de categorie Grootbedrijf. De instructeur elektrotechniek, werkzaam bij Engie Infra & Mobility, krijgt een bekertrofee en een geldbedrag van 2.500 euro dat hij mag besteden aan zijn begeleidingswerk.

De Zaandammer heeft leerlingen onder zijn vleugels in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. De jongeren volgen een beroepsbegeleidend leerwerktraject (bbl). Ze werken bij Engie Infra & Mobility om daar het vak te leren. Daar worden ze in hun leerproces ondersteund door Kuruahmet. Die leert ze in de praktijk de fijne kneepjes van de elektrotechniek, maar treedt daarnaast ook op als mentor en vertrouwenspersoon van zijn leerlingen.

Professioneel

Kuruahmet staat bij zijn leerlingen bekend als een fijne instructeur die ook buiten de werkvloer voor zijn leerlingen klaarstaat. De jury ziet in Kuruahmet bovendien een professionele instructeur die het leerproces van zijn leerlingen goed bewaakt. Ook de professionaliteit in vakmanschap en attitude die Kuruahmet aan de dag legt, blijft bij de jury niet onopgemerkt. "De combinatie van duidelijkheid, rust, inlevingsvermogen en zelf weten waar hij het over heeft, maken hem tot een echte Topcoach die respect afdwingt.” Kuruahmet is gekozen uit 21 finalisten die zijn voorgedragen door leerlingen, collega's en werkgevers.