Waarom? Is het nou zo leuk om de spullen van anderen te vernielen?
Waarom? Is het nou zo leuk om de spullen van anderen te vernielen? ((Foto: aangeleverd))

Trieste aanblik in Rosariumpark

KROMMENIE - Weg is de leuke ontmoetingsplek in het Rosariumpark in Krommenie. Kansloze huftertjes hebben onlangs de bank in de brand gestoken waar het tuingereedschap in werd opgeborgen van de Vrienden van het Rosariumpark. Het aanzien van de verkoolde resten maakte Nora Swagerman heel boos.

'Zoveelste keer dat er wat wordt vernield'

“Het gaat om de zoveelste keer vernielingen in het Rosariumpark in Krommenie. Ik ben een van de leden van de Vrienden van het Rosariumpark die als 77-jarige geniet van het bezig zijn in de tuin. 's Zomers wordt de tuin veel bezocht door de ouderen. Daarvoor hebben we speciaal hoge bakken van de gemeente gekregen. Er er vinden echter nogal wat vernielingen plaats. Zo is ons insectenhotel al in de fik gestoken. Zijn de bakken omgetrokken en worden planten vernield. Ik vind dat zo jammer”, schreef ze naar de redactie van het Zaans Stadsblad.

Voedselbos

In het Rosariumpark is een hoekje ingeruimd voor de De vrienden van het Rosariumpark. Zo is er een voedselbos aangelegd, er staan vier hoge bakken voor de oudere tuinders en er zijn kindertuintjes. In de tuin stond ook de bank waarin het tuingereedschap kon worden opgeborgen. “Een leuke ontmoetingsplek voor ouderen. Heerlijk buiten bezig zijn en even uitrusten op de bank. Maar helaas! De bank is in de fik gestoken”, zegt Nora.

Bedankt! (...)

Die nog een tikje cynisch toevoegt: “Of zouden de daders het goed bedoeld hebben en hebben zij willen voorkomen dat er in deze coronatijd groepjes van meer dan twee personen bij elkaar komen? Dat zal het geweest zijn! Dus bedankt pyromanen!”


Wat gezien of gehoord heeft, wordt verzocht dit te melden bij de politie.