Naast de beroepsvaart is ook de pleziervaart weer beperkt mogelijk in de Wilhelminasluis.
Naast de beroepsvaart is ook de pleziervaart weer beperkt mogelijk in de Wilhelminasluis. (Archieffoto: Dirk Karten)

Wilhelminasluis open voor pleziervaart

ZAANDAM - De Wilhelminasluis in Zaandam is vanaf afgelopen zaterdag, 7 november, van maandag tot en met zaterdag weer beperkt toegankelijk voor de pleziervaart tussen 13.00 en 15.00 uur. Op zondagen wordt er bediend van 09.00 tot 12.00 uur. Ook gaat de bedientijd voor de beroepsvaart op zaterdag terug naar 7.00 uur. Dit was 9.00 uur.

Recreatievaart wordt in de sluis apart geschut van de beroepsvaart. Als er aanbod is van zowel beroeps- als recreatievaart, gaat de beroepsvaart voor in de sluis. De naastgelegen Groote Sluis is vanaf 9 november tot het nieuwe vaarseizoen gesloten.

De Wilhelminasluis was gestremd voor pleziervaart vanwege de veiligheid en werkzaamheden in de kolk van de sluis. Nu is er weer beperkt bediening mogelijk, omdat de meeste veiligheidswerkzaamheden zijn uitgevoerd, maar nog niet alle. De beperkte bediening voor de pleziervaart zal vermoedelijk tot het begin van het vaarseizoen duren. Die tijd is nodig om andere veiligheidsaanpassingen te doen, zoals het plaatsen van extra camera's.

Meer informatie

Met vragen over dit bericht kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl