Afbeelding
(Foto: Ron Koffeman)

Bullekerk presenteert najaarsprogramma

ZAANDAM - Na een vliegende start in de maanden juli en augustus presenteert de Bullekerk het programma voor het najaar. Veel muziek, theater en ook kunst. Een greep uit de optredens.

Op 5 september opent De Kift het najaarprogramma met spiksplinternieuwe, feestelijke dans-, wals-, en treurnummers. Om het extra feestelijk te maken zal er in september ook een expositie zijn van Kift-drummer Wim ter Weele. De Zaanse gitarist Ruben Hoeke komt een paar keer naar de Bullekerk: met Edgar Koelemeijer, met Marcel de Groot, met Joris Lutz en op 9 oktober met een jubileumprogramma van Roberto Jacketti & The Scooters. De Westzaner Harry Slinger komt met zijn band Drukwerk met Amsterdamse liedjes. Ook Alexander Broussard, die op 3 oktober een Billy Joel-programma speelt, komt uit de Zaanstreek.

De band Ocobar komt op 26 september met nummers van onder anderen Eric Clapton en Creedence Clearwater Revival. De Purmerendse Marcel Kapteijn & The Raindogs vermaken het publiek op 7 november met Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber op percussie. De Zaanse zangeressen Daphne Groot en Rosalie de Jong komen 18 oktober met een programma met musicalliedjes en ander repertoire. Niels van der Gulik zingt 20 november muziek van Ramses Shaffy. Musicalster Joke de Kruijf speelt 14 november hoogtepunten uit haar carrière.

Op 18 september komt tangoduo Duo La Luna - gitarist Rob Bangert uit Koog aan de Zaan en de Zwitserse Helena Ruëgg op bandoneon – met Argentijnse tango. Bruun Kuijt komt met ‘Kerstlied van een Vrek’ op 24 december. Eric Vaarzon Morel neemt op 17 oktober zijn publiek mee naar de Spaanse achtergronden in Nederland: de komst van de Spaanse gastarbeiders in de zeventiger jaren. Pianist Ruud Luttikhuizen uit Wormer komt op 23 oktober met filmmuziek, live gespeeld door zijn eigen Symfocus Orkest. De Zaanse FBI Jazzband neemt op 25 september Wouter Kiers mee.

Na het succes van vorig jaar komt de Beatles Tribute op 24 oktober terug. Ook de ABBA Tribute is op 18 december weer te zien. Vanwege grote vraag naar kaarten spelen beide Tributes twee maal: om 20.00 uur en om 22.30 uur. Vast onderdeel in het programma zijn de Klankconcerten van Ruth Pos op elke laatste donderdag van de maand. Elke maand is er een nieuwe expositie te zien. Deze zijn dagelijks te bezichtigen en gratis toegankelijk. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.bullekerk.nl.