Wie doet er mee met de fotowedstrijd?
Wie doet er mee met de fotowedstrijd? (Foto: aangeleverd)

Fotowedstrijd Rosarium Vriendentuin

KROMMENIE - De Rosarium Vriendentuin organiseert de fotowedstrijd ‘Eetbare natuur‘. Met deze actie willen ze mensen bewust maken van het belang van (eetbaar) groen in de directe leefomgeving. Thuis of onderweg. Eetbare natuur kom je bijna overal tegen.

Ontdek de eetbare natuur

Een gezonde stad is een groene stad. Dit geldt ook voor het dorp Krommenie. Dat is van nature altijd al erg groen geweest. In één van de twee grote parken bevindt zich al vele jaren een buurtmoestuin. De vrijwilligers en buurtbewoners vinden het ook belangrijk dat mensen gezond (en het liefst lokaal) eten. Daarom hebben zij niet alleen een klein voedselbos aangeplant, zij willen mensen ook op een aansprekende manier mensen bewust maken van de (eetbare) natuur in hun omgeving”, aldus de Vriendentuin.

Iedereen met een camera kan meedoen. Breng eetbare natuur in beeld en lever je foto in voor 30 september via rvt.foto@gmail.com Graag wil de organisatie het tot de plantenwereld beperken. Begin oktober wordt de winnaar bekend gemaakt via de facebooksite van de Rosarium Vriendentuin. Bovendien maken de deelnemers kans op prijzen.

Openbare moestuin

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners. “Het is de bedoeling dat we samen tuinieren en oogsten. Wij willen graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen betrekken door middel van leuke activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer. Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark) te Krommenie.”

Op dinsdag en vrijdag tussen 15.30 en 17.30 zijn er mensen present in de tuin.