Steven en Dennis, twee nieuwe gezichten bij Covebo Uitzendgroep.
Steven en Dennis, twee nieuwe gezichten bij Covebo Uitzendgroep. (Foto: aangeleverd)

Covebo Zorg nieuwe specialisme van Covebo

WORMERVEER - Steven en Dennis, twee nieuwe gezichten bij Covebo Uitzendgroep, Oude Blaauwweg 2 in Wormerveer, hebben beide al jaren ervaring in het werven en uitzenden in de zorg. Zij zien dat zorginstellingen en kandidaten elkaar lastig kunnen vinden en springen in dat gat met Covebo Zorg.

Dennis vertelt: “Zorgmedewerkers én zorgorganisaties doen zichzelf vaak te kort. Ze zijn hartstikke goed in het zorgen voor anderen, maar vergeten zichzelf. Het is onze missie om zorgmedewerkers de waardering te geven die ze verdienen en om zorgorganisaties te ontzorgen door de werving uit handen te nemen. Én wij willen de kwaliteit van de zorg verhogen.”

“We zien verschillende behoeften onder zorgmedewerkers. Zij willen weten wat hun mogelijkheden zijn. We helpen ze in de volgende stap van hun carrière, geven ze de begeleiding die ze nodig hebben en laten ze een kijkje nemen in de keuken van verschillende zorginstellingen. Zo ontdekken ze wat ze echt leuk vinden. Wij kennen het zorglandschap, weten welke opdrachtgevers en banen er zijn en kunnen medewerkers daar alles over vertellen. Zo zorgen wij ervoor dat ook medewerkers een baan vinden die bij ze past,” vertelt Dennis.

Hart voor de zorg

Steven vult aan: “We spreken ook zorgmedewerkers die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière. Er zijn regelmatig meer medewerkers die geschoold willen worden, dan dat er werkleerplekken zijn in een organisatie. Wij helpen deze zorgmedewerkers aan een opleiding én een werkplek. Wij faciliteren de opleiding, omdat wij de kwaliteit van de zorg én werkplezier belangrijk vinden. En herintreders mogen we natuurlijk ook niet vergeten, ook deze mensen met een groot hart voor de zorg helpen wij graag weer het vak in. Het maakt niet uit wat iemands ambitie is en wat iemand nog wil doen, wij willen zorgmedewerkers ondersteunen in hun wensen en geven hun de handvatten om alles uit zichzelf te halen. Ons werk is zoveel meer dan iemand aan een baan helpen. Mensen verder helpen, daar krijg ik heel veel energie van, dat doet mij echt goed.”

Dennis: “Wij zijn zoveel mogelijk bij onze opdrachtgevers. Door veel bij de zorginstellingen te zijn, zien we wat er speelt op een afdeling. Wij zien de wensen en behoeften van zowel de medewerkers als de zorginstelling en zijn echt de verbinding tussen beide.” Steven: “Doordat wij het belangrijk vinden om te weten wat er op de werkvloer speelt en begaan zijn bij de locatie, kunnen wij kwalitatief personeel leveren en is de kans op een goede match groot.” Dennis: “Ook geloven we er heilig in dat de kwaliteit van de zorg omhoog gaat, doordat onze mensen in verschillende zorginstellingen werken. Een frisse wind door een zorglocatie is goed voor de zorginstellingen, de cliënten én onze zorgmedewerkers.”

Zie verder www.covebo.nl