Frits Schuster weet alles over Monet én verf. Hij neemt de bezoekers mee naar het Blauwe Huis en geeft uitleg over wat de vele verflagen vertellen over Monet.  
Frits Schuster weet alles over Monet én verf. Hij neemt de bezoekers mee naar het Blauwe Huis en geeft uitleg over wat de vele verflagen vertellen over Monet.   (Foto: Dirk Karten)

'Monetje maken' bij MonetAtelier

ZAANDAM - Ook het MonetAtelier, te vinden naast de Beatrixburg/Westzijde, doet van zich spreken tijdens het Open Monumentenweekend op 12 en 13 september. Dit jaar met het thema leermonument.

"We zijn trots op het feit dat de beroemde Franse schilder Claude Monet in het jaar 1871 vier maanden in Zaandam verbleef. En trots op de vijfentwintig schilderijen die hij maakte en goed weergeven hoe Zaandam er in 1871 uit zag", aldus de organisatie.

Beide dagen wordt er een lezing Verfonderzoek gehouden met gids en vrijwilliger Frits Schuster. Vertrekpunt is het MonetAtelier waarna op locatie Het Blauwe Huis uitgebreid op verfonderzoek en de kleuren van de huizen in de Zaanstreek wordt ingegaan.

De tweede activiteit in dit weekend is Monetje Maken. Voor €5 krijgen deelnemers materialen om zelf een Monetje te maken. Zij krijgen een korte instructie en uitleg van gids en kunstenaar Joanne Zegers. Het hele weekend kunnen bezoekers deelnemen aan de Monet prijsvraag en kans maken op een Monetpakket, inclusief een jaar lang Vriend van Monet.

Reserveren

Door de Coronamaatregelen is het dit jaar verplicht om te reserveren. Inschrijven voor een bezoek aan het MonetAtelier en de verschillende activiteiten gaat via de website van Open Monumenten. Zie voor meer informatie en inschrijven: https://monetinzaandam.nl/monet-atelier/

Het Monet atelier.
Zelf een 'Monetje maken'?
Ingang atelier.
Frits Schuster weet alles over Monet én verf. Hij neemt de bezoekers mee naar het Blauwe Huis en geeft uitleg over wat de vele verflagen vertellen over Monet.