Wat is dit nou voor mooie vondst? Laat het onderzoeken!
Wat is dit nou voor mooie vondst? Laat het onderzoeken! (Foto: aangeleverd)

Verrassende vakantievondsten gezocht

ZAANDAM - Wie iets bijzonders heeft gevonden in de vakantie en wil weten wát het is, of iets al in de ladekast had liggen maar nu wel eens wil weten wat het voorstelt is 6 september welkom bij het Natuurmuseum, Thijssestraat 1. Op deze dag gaan deskundigen de vondsten onderzoeken om te bepalen wat het is. Misschien is het wel een heel waardevol object! Of is het waardeloos?

Je mag deze dag alles meenemen wat je wilt. Stenen, kristallen, fossielen, botten, vogelveren, schelpen, muntjes, scherven, enzovoort. Voor de deskundigen is het handig als je nog precies weet waar je jouw ‘schat’ hebt gevonden. Er zijn microscopen aanwezig om alles nog beter te bekijken. De activiteit vindt voornamelijk buiten plaats. Er staan lange tafels opgesteld zodat we goed de afstand (anderhalve meter) kunnen waarborgen. De activiteit begint om 10.30 uur. Afsluiting 16.00 uur. Er wordt gewerkt met tijdsloten en een maximum aantal bezoekers. Om te grote drukte te voorkomen, is de vraag om te reserveren via: www.evenementen.znmc.nl

Kosten: De entree voor deze activiteit en het museum bedraagt € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders én Vrienden van het ZNMC zijn gratis). Betaal bij voorkeur met pin.