Van percussie tot leren freerunnen, van straatvoetbal tot dansen. Er is van alles te doen voor de jeugd. 
Van percussie tot leren freerunnen, van straatvoetbal tot dansen. Er is van alles te doen voor de jeugd.  (Foto: Koen Suyk)

Toffe activiteiten voor jeugd Kogerveldwijk

ZAANDAM - “Er worden veel toffe dingen gehouden voor de kinderen van die wijk. Wat dacht je van een workshop freerunnen? Of misschien wil je wel beroemd worden als striptekenaar. Dan kun je nu de basisbeginselen van het striptekenen leren. En het mooiste is: je kunt er gratis heen!”, zegt Bas Husslage, coördinator Jeugdfonds Sport & Cultuur Zaanstreek en organisator van Cultuur@CruyffCourt Kogerveld.

Als onderdeel van het landelijke project Cultuur@CruyffCourts, organiseert het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zaanstreek acht woensdagmiddagen gratis workshops. Tot en met 21 oktober is er van 14.30 tot 16.00 uur van alles te doen op en rond het CruyffCourt in de wijk (bij de snackbar). De doelgroep bestaat uit kinderen van zes tot en met dertien jaar uit de Zaandamse wijk Kogerveld en omgeving.

Het gaat acht weken lang om een grote diversiteit aan workshops: dansen, percussie, knutselen met bamboe, schilderen, striptekenen, verhalen maken, theater, FIFA-straatvoetbalskills, freerunnen en Fitness 4 kids. Zie de website www.cultuurcruyffcourts.nl/zaandam voor de programmering per dag.

Beroemde gasten

Zaankanter Edward van Gils hield een demonstratie straatvoetbal als openingsact. Edward is één van de beste straatvoetballers ter wereld! Op 9 september komt tweevoudig wereldkampioen Ground Moves Nasser el Jackson vanaf 14.15 uur een demonstratie doen. Ook het slotevent wordt een spektakel en vindt op 21 oktober plaats.

Reguliere lessen volgen

Het Jeugdfonds en de Cruyff Foundation hopen met dit project meer kinderen te interesseren voor culturele activiteiten. En dat de kinderen na de workshops reguliere lessen gaan volgen. Als daar kinderen bij zijn uit gezinnen met minder geld, dan kunnen de kosten voor vervolglessen betaald worden. Zie daarvoor www.samenvoorallekinderen.nl.

Programma

De volledige programmering en meer informatie staat op www.cultuurcruyffcourts.nl/zaandam Daar staat ook de link naar het inschrijfformulier Goed om te weten: er zijn ook toiletten en eer staat een pakje drinken en een verpakte koek klaar. De corona-voorschriften worden nageleefd. Bij slecht weer zijn binnenruimten beschikbaar. Doe je ook mee? Leuk!