Een deel van de ondernemers en het bestuur van Saens Tois.
Een deel van de ondernemers en het bestuur van Saens Tois. (Foto: aangeleverd)

Rabobank helpt startende ondernemers op weg

ZAANSTREEK - Deelnemers van de sociale coöperatie Saens Tois krijgen de komende tijd workshops in ondernemerschap van zakelijke accountmanagers van Rabobank Zaanstreek. Saens Tois is er speciaal voor mensen met een minimum inkomen, die graag als zelfstandige aan de slag te gaan.

Vanuit een minimum inkomen naar het ondernemerschap

Rabobank Zaanstreek helpt de deelnemers van Saens Tois hiermee op weg door een viertal workshops. Medewerkers van de bank delen kun kennis over de verschillende facetten van het ondernemerschap, zoals het Business Model Canvas.

Sociale coöperatie

Saen Tois is een sociale coöperatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De coöperatie is opgericht om mensen samen te brengen die met ondernemerschap in hun eigen inkomen willen voorzien en zelfstandigheid nastreven. Hierin kunnen zij een eigen onderneming starten met behoud van uitkering en vrijstelling van sollicitatieplicht. De disciplines van de ondernemers zijn bijvoorbeeld het verzorgen van schildertrainingen, decorontwerp of website ontwerp.

'We delen als Rabobank graag onze kennis'

In de workshops van de Rabobank worden verschillende onderwerpen belicht waarmee je als ondernemer in aanraking komt.

Henk Tukker, manager Bedrijven van Rabobank Zaanstreek vertelt: "Toen ik in contact kwam met Saens Tois, werd al snel duidelijk dat wij veel raakvlakken hebben. Als Rabobank vinden wij het niet alleen belangrijk om ondernemerschap te stimuleren, maar zetten wij ons ook in om mensen financieel zelfredzaam te maken. Onze accountmanagers delen graag hun kennis om zo ondernemers verder te helpen. Zelf zal ik ook met veel plezier een van de workshops geven."

Digitale workshops

De workshops worden in oktober en november gegeven. Gezien de huidige corona maatregelen vinden de bijeenkomsten digitaal plaats. Maandag 5 oktober is de reeks met workshops digitaal afgetrapt met een workshop ‘Disc profiel' waarbij de ondernemers in kaart brachten wie ze willen zijn als ondernemer.