De N203 is voor veel autoverkeer de dagelijkse route tussen de A8 en de A9.
De N203 is voor veel autoverkeer de dagelijkse route tussen de A8 en de A9. ((Foto: aangeleverd))

‘Digitale maatregelenmarkt’ over N203 Krommenie

KROMMENIE - De provincie Noord-Holland stelt tot en met 22 oktober een digitale maatregelenmarkt open. Hier worden de maatregelen gepresenteerd die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid rondom de N203 bij Krommenie.

Van ideeën naar maatregelen

Deze maatregelen zijn gebaseerd op eerder aangedragen ideeën van de bewoners. De provincie wil nu van de bewoners weten naar welke van deze maatregelen hun voorkeur uitgaat. De digitale maatregelenmarkt is te bezoeken via www.noord-holland.nl/leefbaarheidsonderzoekN203. De N203 is een van de drukste provinciale wegen van Noord-Holland. Bij Krommenie geeft de weg overlast voor de omwonenden. De provincie onderzoekt, samen met bewoners en deskundigen, hoe de leefbaarheid op korte termijn kan verbeteren.

Onderzoek

De gepresenteerde maatregelen zijn gebaseerd op de ideeën die bewoners in het voorjaar indienden, tijdens een online onderzoek. Deze ideeën zijn in de zomerperiode door deskundigen onderzocht en beoordeeld op onder meer effecten van het idee, zoals geluidsoverlast en verkeersveiligheid, bijdrage van het idee aan het verbeteren van de leefbaarheid rondom de N203, kosten om het idee uit te voeren en de realiseerbaarheid van het idee op de korte termijn

Gedeputeerde Bereikbaarheid en Mobiliteit van de provincie Noord-Holland, Jeroen Olthof bedankt alle inwoners voor hun betrokkenheid: “We hebben zeer veel reacties ontvangen. Onze deskundigen hebben al die ideeën beoordeeld en daarvan een lijst met maatregelen gemaakt. Ik vraag nu opnieuw de medewerking van onze inwoners. Welke van deze maatregelen wilt u het liefst gerealiseerd zien?.”

Op de maatregelenmarkt worden drie typen maatregelen gepresenteerd: Kansrijke maatregelen: door middel van foto’s en visualisaties kunnen de maatregelen bekeken worden en met een schuifbalk kunnen bewoners aangeven of ze de maatregel wel of niet een goed idee vinden. Optionele maatregelen: de provincie is benieuwd hoe bewoners over deze maatregelen denken. Niet haalbare maatregelen: maatregelen die door veel bewoners zijn genoemd, maar die - na beoordeling van deskundigen - niet haalbaar bleken te zijn.

De voorkeuren van de omgeving worden verwerkt in het eindrapport. Naar verwachting nemen GS begin volgend jaar een besluit over de te treffen maatregelen.