Bij Dermavita wordt de Q-Switched laser gebruikt die meerdere golflengtes heeft.
Bij Dermavita wordt de Q-Switched laser gebruikt die meerdere golflengtes heeft. (Foto: aangeleverd)

Dermavita: voor als de tatoeage een doorn in het oog is

ZAANDAM - "In een opwelling, omdat ik verliefd was. Toen leek het een goed idee. Wanneer je tatoeage een doorn in het oog is, kan hij tegenwoordig middels speciale lasers verwijderd worden", aldus Dermavita, te vinden in Medisch Centrum Summertown, De Weer 82.

Bij Dermavita wordt de Q-Switched laser gebruikt die meerdere golflengtes heeft. Dat is noodzakelijk, omdat de diverse golflengtes verschillende kleuren kunnen verwijderen. "Een tatoeage is niet altijd even makkelijk te verwijderen. Dit is grotendeels afhankelijk van hoe deze is gezet. Zit de inkt diep in de huid, of juist oppervlakkig? Hoe oppervlakkiger de inkt, hoe gemakkelijker de tatoeage vervaagd. De resultaten zijn heel mooi. Dat komt omdat het licht van de laser alleen inwerkt op het pigment van de tatoeage. Daardoor raken de overige structuren, zoals bloedvaten en talg- en zweetklieren niet beschadigd", aldus de onderneming.

Maar hoe gaat het verwijderen van zo’n tatoeage? "Het pigment van de tatoeage zit opgeslagen in bolletjes in de huid. Het laserlicht dringt door tot in deze bolletjes en laat ze exploderen. Ze vallen uiteen tot minuscule inktpartikeltjes, die middels het lymfesysteem worden afgevoerd. Tijdens de behandeling kan er een witte verkleuring ontstaan, ook wel ‘frosting’ genaamd. Dit komt doordat de inktdeeltjes verdampen door de laser. Daarnaast kunnen er ook kleine puntbloedinkjes ontstaan. Dit is echter zeer onschuldig." Tatoeageverwijdering is een langzaam proces dat niet in één zitting voltooid is. Zo kan een behandeling eens in de acht weken plaatsvinden. Voor meer informatie: www.dermavita.nl