Zo heb je dieren nog nooit gezien...
Zo heb je dieren nog nooit gezien... ((Foto: aangeleverd))

Poepgoed in Natuurmuseum

ZAANDAM - De komende maanden is er in het Natuurmuseum, Thijssestraat 1 een tentoonstelling te zien waar een luchtje aan zit...

Iedereen heeft ermee te maken: de koning en de zwerver, de balletdanseres en de vuilnisman. Maar er wordt meestal niet over gesproken of er wordt een beetje lacherig over gedaan. In de expositie Poep-Goed wordt wél serieus op het fenomeen poepen ingegaan. Je komt verschillende drollen van dieren tegen in het museum, allerlei kakdozen en toiletpotten. En je leert dat poep vaak op een nuttige manier is gebruikt. Bijvoorbeeld in de landbouw of als brandstof. De expositie is voor jong en oud een spannende ontdekkingsreis. En gelukkig valt er ook genoeg te lachen.

Donkerbruine wereld...

Na het bezoek weet je veel meer over de donkerbruine wereld van alledag. Vergeet niet de toiletjuffrouw een fooitje te geven! Aan bezoekers wordt gevraagd zich strikt aan de corona-richtlijnen te houden. Er zijn mondkapjes voor volwassen bezoekers. Er mogen maximaal twintig bezoekers tegelijk binnen.

Expositieperiode

De tentoonstelling is zondagen in oktober tot en met december te zien van 13.00 tot 17.00 uur. De entree voor deze activiteit en het museum bedraagt € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders én Vrienden van het ZNMC zijn gratis). De vraag is bij voorkeur met pin te betalen.