Afbeelding
De omslag van het boek. (Foto: aangeleverd)

Lees/gespreksgroep over De zin van het leven

WORMER - In Wormer begint in oktober een leesgroep/gespreksgroep over het boek 'De zin van het leven, gesprekken over de essentie van ons bestaan' van schrijver Fokko Obbema.

In 2017 kreeg journalist Fokke Obbema een hartstilstand. Die ervaring riep grote levensvragen bij hem op. Obbema had een veertigtal prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag telkens luidde: ‘Wat is de zin van ons leven?’ Hoe geef je zin aan je bestaan, heeft het leven een zin of ben je juist blij dat het leven geen zin heeft, wat is de essentie, welke inzichten heb je in de loop van je leven verworven, geloof je dat er `iets` is, wat is de betekenis van relaties? Het boek is een bonte verzameling van gedachten en wijsheden over de dingen die er werkelijk toe doen.

Het is de bedoeling dat iedere deelnemer het boek voorafgaand aan de eerste bijeenkomst leest. Met elkaar worden bepaalde gedeelten herlezen. Gespreksleiding en opgave: Bart Vijfvinkel, voorganger Protestantse Gemeente Wormer, bart.vijfvinkel@live.nl, 06 - 19685110. Data en tijd: dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur op 6 en 13 oktober, 3, 10 en 24 november. Plaats: Nieuwe Kerk, Kerkstraat 8 Wormer (bij de begraafplaats).