Afbeelding
Minne Veldman bespeelt donderdag 27 augustus het orgel van de Grote Kerk te Westzaan. (Foto: aangeleverd))

Orgelconcert Minne Veldman in Westzaan

WESTZAAN - Minne Veldman bespeelt donderdag 27 augustus het orgel van de Grote Kerk te Westzaan.

Veldman werd op 8 februari 1980 in het Groningse Sauwerd geboren en kreeg tien jaar later al zijn eerste orgelles. Zijn leermeesters waren achtereenvolgens Roelof Elsinga, Sietze de Jong en Harm Jansen. Op 14-jarige leeftijd begeleidde Minne in Hasselt voor het eerst een kerkdienst en twee jaar later gaf hij in Zwolle zijn eerste orgelconcert.

Optredens

Als vaste organist was hij van 1995-1997 verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Hasselt. Sinds 1998 is hij organist van de Rehobothkerk te Urk. In 1997 en 1998 won hij de eerste prijs op het Flevolands Orgelconcours voor jongeren. Minne heeft een uitgebreide concertpraktijk. Hij treedt regelmatig op als organist, pianist en dirigent, als solist en als begeleider. Jaarlijks geeft hij een groot aantal orgelconcerten door heel Nederland. Ook concerteerde hij in Hongarije en Zuid-Afrika.

Aanmelden

Om de toegang in de kerk soepel te laten verlopen en zeker te zijn van een plaats is de vraag om zich aan te melden via de e-mail: orgelconcerten.westzaan@live.nl of via 06 - 2279 9304. Ook zonder aanmelden is de orgelfan van harte welkom. Wel worden bij binnenkomst uw contactgegevens genoteerd.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis (wel is er een deurcollecte).