Afbeelding
In Sibyl krijgt een therapeute een steractrice als cliënt. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe traditie bij Filmtheater De Fabriek

ZAANDAM - Filmtheater De Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam, begint de premièreweek van 20 tot en met 26 augustus met een nieuwe traditie in samenwerking met Café Fabriek: de Music & Movie Night. In deze film- en muziekreeks wordt een recente film/documentaire aan live-muziek gekoppeld.

De documentaire Once Were Brothers over de legendarische band The Band trapt af, nog altijd aanbeden door muzikanten als Bruce Springsteen. Vlak voor de documentaire in de zaal en na afloop in het café brengt de Zaanse muzikant Micha Sprenger een ode aan de muziek van The Band. Het concert na afloop is met voorrang voor wie een kaartje voor de film heeft. Once Were Brothers is overigens ook regulier te zien vanaf deze week.

Premières

Andere premièretitels: het Franse Sibyl waarin een therapeute een steractrice als cliënt krijgt, met een keur aan jonge Europese acteurs in de hoofdrol. Het intrigerende Grieks Nederlandse Kala azar, gemaakt voor de pandemie maar inmiddels te zien als een reflectie op de situatie, op het filmfestival van Rotterdam bekroond met de prijs van de Nederlandse filmkritiek. Ook in première deze week: het Hongaarse One Day waarin we Anna een dag volgen. Een dag die niet helemaal loopt zoals verwacht...

Zie ook www.de-fabriek.nl