Afbeelding
Judith Michel: “Mijn start als burgemeester was door corona ingewikkeld, maar ik ben uiterst plezierig ontvangen in Wormerland.” (Foto: aangeleverd))

‘Alleen ga je hard, samen kom je verder’

WORMERLAND – Ze heeft als PvdA wethouder veel geleerd van burgemeester Onno van Veldhuizen in Hoorn. Kan – naar eigen zeggen - ook wel eens té direct reageren en dingen eruit flappen. (‘Ik heb inmiddels geleerd eerst tot tien te tellen…’) Haar moeilijkste schoolvak was wiskunde. Ze kan slecht tegen onrechtvaardigheid en zou graag één keertje mee mogen spelen als violiste in de band van Marco Borsato. Even voorstellen: Judith Michel-De Jong. Ze werd op 14 april geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Wormerland. Precies toen de coronagolf de wereld bijna tot stilstand bracht. Een superlastige start voor iemand die ‘samen gaan voor iets goeds’ hoog in het vaandel heeft staan.

Door Dirk Karten

“Het was inderdaad ingewikkeld en jammer om zo te beginnen”, zegt de 45-jarige opvolgster van Peter Tange. Een understatement want ze moet ook nog iemand opvolgen die zo’n beetje heilig was verklaard door de inwoners van Wormerland. Ze liet zich echter niet uit het veld slaan en gebruikte onder meer de kracht van sociale media en beeldbellen om haar inwoners te bereiken.

“Zie je die stapel tekeningen achter je? De kinderen hebben heel goed gereageerd op mijn oproep iets moois te maken voor op de kale muur in mijn werkkamer”, zegt Judith Michel tevreden. De steriel witte muur heeft al een kleurtje gekregen en wacht op plaatsing van een publicatiebord waar de tekeningen afwisselend worden opgehangen. Ze toont zich gelukkig met het feit dat er weer persoonlijke ontmoetingen mogelijk zijn.

Wat is u opgevallen in de eerste maanden van uw ambtstermijn?

“Dat iedereen elkaar hier kent. Ik heb al een paar keer jubilerende echtparen mogen feliciteren waarbij het opviel dat het ene echtpaar het andere waar ik al was geweest vaak kent.

(VERVOLG OP PAGINA 3)