Afbeelding
Team van de Jozefschool jaren ’70. (Bron: collectie familie Walta) )

Nieuw boek: ABC van weleer

WORMER - ‘Het ABC van weleer’ is de titel van het boek dat het Historisch Genootschap Wormer uitbrengt ter gelegenheid van de Open Monumentendag dit jaar. Deze vindt plaats op 12 en 13 september.

Het boek beschrijft de geschiedenis van alle scholen in Wormer en Jisp vanaf de zestiende eeuw tot aan het heden. Historische feitelijkheden worden afgewisseld met persoonlijke verhalen van oud leerkrachten en leerlingen. Het geheel wordt gecompleteerd met vele historische afbeeldingen deels uit particuliere collecties. Het fraai uitgevoerd boek zal velen aanspreken die een school in Wormer of Jisp hebben doorlopen of anderszins geïnteresseerd zijn in de historie van Wormer en Jisp.

De presentatie vindt op zaterdag 12 september in besloten kring plaats in de Stoomhal, Pakhuisplein 44 Wormer. Daarna start hier de verkoop van 11.30 tot 16.00 uur. In verband met corona betaling bij voorkeur via de pinautomaat.

Per 14 september is het boek te koop bij fotozaak Weenink – Goedheer, Dorpsstraat 34a Wormer, betaling eveneens bij voorkeur via de pinautomaat.

Omslag boek met school Oost 3e en 4e klas 1931.