Afbeelding
De organisatie van het eerste Zaans Koren Palet (v.l.n.r.) Corinna Biksterman, Marie-José Mooij, Andrea Sombroek, Pieter Bindt, Wim Hondelink, Geert Koehoorn en Peter Trompert zetten de laatste puntjes op de i in de repetitieruimte. (Foto: Dirk Karten)

'Voorstelling is kleurrijk muzikaal pallet'

ZAANDAM – "Kruitdampen hangen boven het slagveld van de oorlog. Als vrienden bezingen wij het verlies van onze kameraad. Die we, wat er ook moge gebeuren, nooit zullen vergeten", zegt Peter Trompert. Hij is één van de vier leden van het a capella herenkwartet 'Fierstemmig'. Samen met het Ierse koor Out-Cider, dameskoor Evergreen en de musicalgroep Belcanto zet het viertal de voorstelling Zaans Koren Palet neer. Een anders-dan-anders korenfestival dat op 1 maart in het Zaantheater wordt gehouden.

Zaans Koren Palet wil traditionele opzet korenfestival doorbreken

Pieter Bindt, Geert Koehoorn, Wim Hondelink en Peter Trompert bezingen in dit tragische volkslied de Russische oorlog. Het viertal zingt ook in het Russisch. En doet dat a capella – dus zonder begeleiding - zo naadloos op elkaar afgestemd, dat je als toeschouwer gelijk wordt meegenomen in hun loepzuivere samenzang. Terwijl buiten de regen op het dak van de repetitieruimte in de Westzijde klettert, doet hun prachtige samenzang je even alles vergeten.

Evergreens

Hoe serieus dit nummer ook wordt gezongen, ze zeggen gelijk: "denk nou niet dat het Zaans Koren Palet louter uit droevige nummers bestaat. Verre van!" Dat bewijzen Marie-José Mooij en Corinna Biksterman van koor Evergreen als ze wat nummers opnoemen die het publiek te horen krijgen. "Zo zetten we gezamenlijk gelijk de toon aan het begin met het nummer Super Trooper van Abba. De opzet is een voorstelling vol muzikale verrassingen."Evergreen brengt, zoals de naam als doet vermoeden, 'evergreens' als Proud Mary, Son of a Preacher Man en Electricity uit de musical Billy Elliot.

(LEES VERDER OP PAGINA 3)