Bel Canto.
Bel Canto. (Foto: aangeleverd)

'Absoluut geen saaie bedoening'

(VERVOLG VOORPAGINA)

ZAANDAM - "De voorstelling is een kleurrijk muzikaal 'pallet'. De gezelligheid die we samen hebben, willen we overbrengen op het publiek", luidt de algehele mening van de organisatie.

Met het Zaans Koren Palet willen de muzikanten het gebruikelijke ritme van een korenfestival doorbreken. "Daarin merk je dan dat fans van bepaalde koren na het optreden de zaal weer verlaten. Niet leuk voor het koor wat dan gaat optreden. Wij zingen in steeds wisselde optredens. We beginnen samen en eindigen samen. Het wordt een mix van mooie nummers die door vier totaal verschillende koren worden gebracht. Absoluut geen saaie bedoening", vertelt Andrea Sombroek die lid is van Out-Cider.

Ontstaan

Het idee voor het Zaans Koren Palet ontstond al jaren geleden. Het was echter wachten op het juiste moment en de juiste samenstelling van deelnemers. "En we hadden het geluk programmeur Sander Buckers van het Zaantheater tegen te komen. Die gaf ons de kans op te treden in de Forbo Flooringzaal", meent Corinna. "De kaartverkoop gaat ook goed. Voor tien euro heb je een hele leuke muzikale middag uit, inclusief consumptie", zegt Marie-José wervend.

Deelnemende koren

Voor wie nu denkt 'welke koren ga ik nou horen?' een kort voorstelrondje.

Oud-Cider is een Iers koor dat bestaat uit tien zangeressen en vier muzikanten. Er wordt zowel meerstemmig als solo gezongen. De hechte groep bestaat al zeventien jaar en maakt eigen arrangementen.

Dameskoor Evergreen telt 46 enthousiaste leden verdeeld over drie stemgroepen. Ze zingen onder meer nummers uit bekende musicals, films, popsongs en natuurlijk echte evergreens die iedereen kent.

A capella herenkwartet Fierstemmig bestaat sinds 2006. Hun repertoire is zeer divers. Het bevat Russisch orthodox-liturgische gezangen en volksliederen maar ook liederen in diverse West-Europese talen. Ze zingen zowel klassiek als populair.

Musicalgroep Bel Canto bestaat uit 26 leden en maakt onderdeel van de vereniging die verschillende afdelingen telt. De groep heeft een breed repertoire. Van nummers uit musicals tot echte meezingers. Zo zingen ze in het Zaans Koren Palet nummers uit De Jantjes maar ook uit Les Misérables, Aida (Verdi) en de hymne over Claes Compaen, de zeerover uit Oostzaan.

Kaartverkoop

De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.zaantheater.nl/tickets.

Dameskoor Evergreen.
Out-Cider.
De mannen van Fierstemmig.