Op 9 mei viert winkelcentrum De Saen het 10-jarig bestaan en deelt ook 650 ballonnen met helium uit.
Op 9 mei viert winkelcentrum De Saen het 10-jarig bestaan en deelt ook 650 ballonnen met helium uit. (Foto: aangeleverd)

'Klanten zijn vrienden geworden'

ASSENDELFT - "Ik was de eerste die de feestverlichting bestelde", zegt Ray Heistek van De keuken in. Dat was in 2010 toen Winkelcentrum de Saen op 2 september werd geopend door de toenmalige burgemeester van Zaanstad Geke Faber.

Winkelcentrum De Saen Assendelft viert 10-jarig jubileum

In de eerste vijf jaar van het bestaan van het winkelcentrum dat te vinden is aan het Kaaikhof 2 speelde Ray verschillende rollen in het bestuur van de winkeliersvereniging.

Fijne mix

"Het was in het begin ook best spannend", vertelt hij. "De buurt was al voor een groot deel opgeleverd en de bewoners hadden zo al hun adresjes elders. De kunst was om ze naar ons toe te krijgen. Maar dat is goed gelukt. We zijn zo samen met de wijk opgegroeid. Veel klanten zijn ook echt vrienden geworden. Je hebt hier toch gewoon een fijne mix aan winkels die je allemaal heel gastvrij ontvangen."

Hart onder de riem

"Zelfs in deze Corona crisis weet men ons nog te vinden. Er is heel veel local support. De mensen kiezen er echt bewust voor om hier te komen winkelen. Die steken ons daarmee echt een hart onder de riem. We houden ons natuurlijk aan alle voorschriften en werken allemaal super hygiƫnisch."

Hartvormige ballonnen

"Op 9 mei vieren we ons 10-jarig bestaan, wel met de gepaste afstand van 1,5 meter. We delen dan ook 650 ballonnen met helium uit. Ze hebben de vorm van een hartje. We zijn al 10 jaar het hart van de buurt. En op dit moment klopt dat hart sterker dan ooit!"