Uitrijden van de kerstpakketten, gemaakt voor senioren en vrijwilligers van De Zonnebloem,
Uitrijden van de kerstpakketten, gemaakt voor senioren en vrijwilligers van De Zonnebloem, (Foto: David de Lange)

Kerstpakketten-actie van Local Heroes en Zonnebloem Wormerveer

WORMERVEER - Elk jaar organiseert vereniging De Zonnebloem Wormerveer een kerstpakketten-actie voor haar gasten. Dit jaar is daarbij de hulp ingeroepen van Local Heroes om ook de verbinding tussen jong en oud te kunnen maken.

De Zonnebloem heeft een bedrag beschikbaar gesteld om in totaal 68 kerstpakketten samen te stellen. De jongeren van Local Heroes hebben de uitvoering gedaan en het team arbeidsparticipatie van gemeente Zaanstad heeft de bezorging mogelijk gemaakt.

Local Heroes is een Maatschappelijk Diensttijd project (MDT) voor jongeren gericht op persoonlijke groei en op sociale activiteiten.

“Door te doen leer je je eigen talenten kennen en leer je wat je leuk vindt. Daarnaast is het gewoon leuk om samen met andere jongeren bezig te zijn. Helemaal voor een goed goel” legt Nynke Coenraads uit. Zij is projectleider Local Heroes en heeft samen met de Zonnebloem de kerstpakketten-actie begeleid. Afgelopen vrijdag zijn de pakketten uitgereikt aan de senioren die hulp ontvangen van De Zonnebloem in Wormerveer als klein lichtpuntje in deze donkere tijd.

Extra aandacht

Coördinatoren Hans Haijen en Ronny Aafjes van De Zonnebloem: "Sommige mensen kunnen in deze periode vooral wat extra aandacht gebruiken, maar kunnen nu gewoonweg nergens heen. Er zijn veel mensen alleen of eenzaam, het hele jaar door. Maar juist tijdens deze lockdown periode en de feestdagen is dit voor hen extra voelbaar. We willen onze gasten daarom verblijden met een kerstpakket om de feestdagen net dat tintje extra te geven."