Winter in Eilandspolder – Hans van Weel.
Winter in Eilandspolder – Hans van Weel. (Foto: HANS VAN WEEL)

Wintervaartocht door Eilandspolder

DRIEHUIZEN - 's Winters al schaatsend door de Eilandspolder is prachtig, maar ook in een fluisterboot is het genieten van het oer-Hollandse veenlandschap in de winter. Belangstellenden zijn welkom aan boord op zondag 12 januari om 11.00 uur. Graag wel eerst even een plaats reserveren. Een gids begeleidt de tocht en vertelt je over de bijzonderheden van dit gebied.

Belangstellenden zijn welkom aan boord

Onderweg geniet je van sloten en meertjes vol smienten, die overdag liggen te rusten en zich 's nachts tegoed doen aan het sappige gras in de weilanden. Het zijn schitterende eenden die, opgejaagd door een roofvogel, voor een fraaie vliegshow kunnen zorgen. Is dat een slechtvalk, die daar boven het wuivende, goudkleurige riet voorbij schiet? Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen zijn van harte welkom. Neem een verrekijker mee!

Botenhuis

Wanneer: Zondag 12 januari van 11:00 tot 13:00 uur vanaf Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, Driehuizen. Kosten: Volwassenen € 15.00, kinderen € 10.00. Beschermers betalen € 10.00 en kinderen van beschermers € 7.50.

Zin om mee te gaan? Reserveren kan via de website www.gaatumee.nl.