Eva vond de juiste hulp bij 'Wij zijn Broer'
Eva vond de juiste hulp bij 'Wij zijn Broer' (Foto: aangeleverd)

"Vooral bezig zijn met positieve dingen"

ALKMAAR - Eva (20) klopte een jaar geleden letterlijk en figuurlijk in paniek aan bij 'Wij zijn Broer' in Alkmaar. "Ik zag het allemaal niet meer zitten. Van mij hoefde het niet meer in het leven." .

"Vanaf mijn zevende werd ik gekweld door steeds heftiger wordende woede- en paniekaanvallen, dwangneuroses en voortdurende angstgevoelens", vertelt Eva verder. "Elke dag werd ik twee en soms drie keer overvallen door een angst- of paniekaanval. Voor mezelf was het vreselijk, maar ook voor mijn omgeving. Het was af en toe om wanhopig van te worden."

Direct plaats

"Vooral ook omdat geen enkele therapie hielp. Steeds werd ik verwezen. Vaak tevergeefs omdat er geen plaats voor me was. Op een gegeven moment dacht ik echt dat er geen plek voor me was waar ik geholpen kon worden. Ruim een jaar geleden kreeg ik van iemand het telefoonnummer van 'Wij zijn BROER'. Dat heb ik gebeld. Tot mijn verbazing en vreugde werd ik meteen uitgenodigd voor een gesprek waar oprecht naar mij werd geluisterd."

Ik durfde me kwetsbaar op te stellen

"Binnen een week was er de intake en vijf dagen later kon ik beginnen. Ik vond het erg spannend. Tot alles me werd uitgelegd en ik op mijn gemak werd gesteld. Tijdens het eerste kringgesprek met tien deelnemers vertelde iedereen open en eerlijk over zichzelf."

Handvatten

"Dat vond ik een enorme ervaring. Ik durfde me kwetsbaar op te stellen en over mezelf te praten. Dat goede gevoel werd tijdens de behandeling steeds sterker. Ik leerde mijn verleden een plek te geven en achter me te laten. Er kwam steeds meer vertrouwen. Ik heb handvatten gekregen hoe ik met dwangneuroses om kan gaan."

Goed gevoel

"Een jaar verder ben ik nog dagelijks aan het herstellen. Krijg therapie en kom elke week naar de groepssessies. Ik studeer weer, heb het werk weer opgepakt. En ik heb veel vriendschappen met mensen waar ik op kan rekenen en die je kunt vertrouwen.

'Wij zijn BROER' heeft me een goed gevoel zonder angst gegeven."