Afbeelding
(Foto:aangeleverd)

Snert event en boerenmarkt bij Boer Ted

SCHERMER - Wie maakt de lekkerste snert van Nederland? Op zaterdag 25 januari wordt dat duidelijk, tijdens het Snert Event bij Boer Ted in de Schermer. Pruttelende pannen met snert; erwten, uien, aardappel, prei, wortelen en natuurlijk knolselderij én wellicht één of meer geheime ingrediënten? Er wordt gestreden om de Snertbokaal 2020.

Een vakkundige jury zal oordelen over de prijswinnende snert. Het Snert Event wordt geopend om 10.00 uur in de schuur van Boer Ted en Nicoline Vaalburg in Zuidschermer. Bezoekers kunnen dan niet alleen snert proeven maar ook andere mooie producten uit Noord-Holland.

Lokale ingrediënten

Lekkere gerechten met natuurlijk knolselderij, maar ook heerlijke recepten met spruiten, kool, aardappel, ui: allemaal ingrediënten die in de voortuin van Alkmaar groeien en deze tijd beschikbaar zijn. Het is een dag vol gezelligheid en tevens leerzaam voor jong en oud.

Boerenstreekmarkt

Er is een boerenstreekmarkt met diverse leuke kraampjes, waar men met de boeren en telers in gesprek kan gaan en lokale producten kan kopen. Er is ook een gezellige horecahoek met leuke muziek. U kunt deze dag ook bekijken hoe knolselderij gewassen en verpakt wordt en er staan diverse machines om te laten zien en op te klimmen.

Na de prijsuitreiking om circa 14.30 uur, zal Boer Ted zelf achter zijn ketels kruipen om samen met zijn band Ratrace het dak er af te spelen. Iedereen is van harte welkom deze dag van 10 tot 16 uur.

Opgeven

Bent u zelf een keukenprins of -prinses? U kunt zich nog opgeven op snertevent@boerted.nl. Voor meer info: www.boerted.nl. Adres: Zuidervaart 131, Zuidschermer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding