Blijspel 'Liefde half om half'

SINT MAARTENSBRUG - Wie zin heeft in een avondje lachen komt 20 en 21 maart kijken naar 'Liefde Half om Half' gespeeld door Toneelvereniging Burgerbrug. Het blijspel vol (scherpe) humor en dubbelzinnige dialogen staat garant voor een avond plezier.

Het podium is gesplitst in twee verschillende huiskamers. De ene huiskamer is van het chique stel Francien en Fiona, de andere huiskamer van het aso stel Bob en Trudy.

Vreemdgaan

Bob is een avond vreemdgegaan met Fiona, maar als hun partners (Trudy en Francien) wantrouwige vragen beginnen te stellen, is een excuus iets te snel verzonnen. Bob was bij Willem en Fiona bij Marieke (de vrouw van Willem).

Miscommunicatie

Het excuus valt echter in duigen zodra Willem en Marieke zèlf ten tonele verschijnen. Het verhaal wordt daarna één opeenstapeling van flaters, leugens, versprekingen en miscommunicaties, waardoor de puinhoop steeds groter wordt.

Meesterlijke dialogen

Mede dankzij 'Liefde half om half' wordt schrijver Alan Ayckbourn de 'meester van de dialoog' genoemd. Ook zijn scènewisselingen van de ene naar de andere huiskamer briljant bedacht. 'Liefde half om half' verbeeld de bekrompenheid en de eigenwijsheid van de mens, maar geeft tegelijkertijd het gevoel dat we om onszelf zitten te lachen.

Meer informatie

Locatie: Dorpshuis Uijtkijk te Sint Maartensbrug. Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, 20:00. Entree: 9 Euro. Kaarten bestellen: toneelvereniging_burgerbrug@outlook.com.