Fotograferen, schilderen met licht op aquarel papier.
Fotograferen, schilderen met licht op aquarel papier. (Foto: aangeleverd)

Workshops en Open Atelier Kunstkring Schagen

TUITJENHORN - Fotograferen zonder gebruik te maken van je telefoon of camera? Benieuwd hoe het werkt? Carla Ellens geeft 21 en 22 maart, tijdens Noordkopkunst de bijzondere workshop Cyanotypie Fotogram, een techniek uit 1842.

Ontdek de experimentele mogelijkheden van fotogrammen, "schilderen" met licht. Op het door jezelf lichtgevoelig gemaakte aquarel papier met simpele huishoudelijke middelen: azijn, soda, koffie of thee, om je afbeelding te versterken of te tonen. Heel ouderwets, idem de oude DOKA (donkere kamer) met de vele baden, maar nu met gewoon licht. Geschikt voor iedereen zonder kennis van fotografie!

Zaterdagmorgen leert Erica Kraan je stap voor stap hoe je van klei een hoofd boetseert. Voor beginners en gevorderden

Zondag laat de Schager Kunstkring jong en oud stoeien met verschillende technieken op het gebied van schilderen en tekenen. Maak kennis met verschillende materialen. Iedereen kan aanschuiven en zelf het moment bepalen om te gaan. Een vrijwillige bijdrage in materiaalkosten is welkom. Noordkopkunst is open op vrijdag, zaterdag, zondag van 12 tot 17 uur t/m 19 april.

Meer info: www.noordkopkunst, onder evenementen. Aanmelden: info@ericakraan-art.com. Locatie: De OndernemersCentrale, Oostwal 2.