Henk Houtes en Kitty de Graaf
Henk Houtes en Kitty de Graaf (Foto: aangeleverd)

Open Huis bij goudsmid en klokkenmaker

SCHAGEN - Ongeveer 5,5 jaar geleden kwam Henk Houkes, de klokkenmaker van Schagen, naar mij toe met de vraag om een samenwerking aan te gaan. Hij wilde drie disciplines in één werkplaats samenvoegen: een klokkenmaker, een goudsmid en een horlogemaker. 'Vakmensen onder één dak', dàt was zijn droom.

Een werkplek, waar klanten zo binnen kunnen lopen

Op dat moment was ik net bezig om, na 20 jaar, eindelijk voor mezelf te beginnen. Een enorme sprong in het diepe voor mij en Henk kwam als geroepen …

Geschikte ruimte

Ik nam zijn aanbod aan en we zochten naar een geschikte ruimte voor ons open atelier. Het moest een plek worden waar we samen onze werkplek konden inrichten en waar klanten toch zo binnen konden lopen. Die plek hebben wij gevonden aan de Herenstraat nummer 5, voorheen de dierenwinkel van Discus Mak.

Open Huis jubileum

Vijf jaar geleden, in januari 2015, openden wij onze deuren. Dit jubileum is iets dat wij heel graag willen vieren! Hierbij nodigen wij iedereen uit een kijkje te komen nemen in ons gezellige atelier tijdens ons Open Huis zaterdag 21 maart van 12.00 tot 16.00 uur.

Diverse activiteiten

Het wordt een dag met diverse activiteiten waar u aan mee kunt doen. Een kleine workshop sieraden maken, een kleine workshop klokkenmaken. Wat moet je kunnen om een goudsmid of klokkenmaker te worden? Er is muzikale ondersteuning van Jan Valkenier en het is gewoon heel gezellig en leerzaam! Houd de datum vrij om eens te kijken in de keuken van twee vakmensen onder één dak!