Wendy Borst Roozendaal.
Wendy Borst Roozendaal. (Foto: Marielle Vlaar)

Wendy Borst-Roozendaal

Ik ben Wendy Borst-Roozendaal en woon met ons gezin in Burgerbrug. Samen runnen wij onze Boerderij: Geitenhouderij t'Roode Hart.

Wie bent u en wat doet u?

Ik zet mij in voor Inloophuis Burgerbrug. Dit is een inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten. Dit nieuwe initiatief is ontstaan uit eigen ervaring. Na zelf schildklierkanker te hebben gehad en ik steun en hulp vond bij Inloophuis Alkmaar.

Wij willen andere mensen in onze eigen gemeente ook zo'n plek gunnen. De eerste bijeenkomst in cultureel centrum, Oldskoel in Burgerbrug, heeft nu plaatsgevonden. In ons mooi plattelandse dorp Burgerbrug. Elke eerste donderdag van de maand vinden hier bijeenkomsten plaats. Van 9:30 tot 11:30. Wees Welkom! Wij zijn nog op zoek naar gastvrouwen. Iets voor U? Samen komen we verder.!

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader is Louis Roozendaal en mijn moeder Afra Roozendaal-Van Diepen

Wat heeft u met uw dorp/stad?

Ik geniet erg van ons mooie dorp Burgerbrug. Het is fijn dat wij in ons eigen dorp in 2015 een plek hebben mogen vinden waar we onze geitenhouderij zijn gestart. En fijn dat we in het dorp konden blijven. Met zijn nieuwe school en actieve gemeenschap.

Wat is de mooiste plek in de gemeente Schagen?

Wij wonen aan de Grote Sloot. Ik vind het bijzonder om vanuit ons huis hiervan te genieten. Maar ook achter bij ons, het uitzicht op de Westfriese Omringdijk, word ik blij van. Buiten ons eigen stekkie vind ik de geluksplek bij Croon en Bergh in Burgerbrug een bijzondere plek. Een aanrader om hier eens aan te waaien.

Welke herinnering aan uw dorp/stad is u dierbaar?

Er zijn vele mooi herinneringen. Maar vooral de kermissen. Die draaien op een groep actieve vrijwilligers van Evenementencommissie Burgerbrug. Zij weten elk jaar voor jong en oud een geweldig programma neer te zetten.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Het stikstofstof beleid is iets waar we allemaal mee te maken hebben. Ik ben van mening dat we met mekaar beter voor ons milieu moeten zorgen. Als Burgemeester zal ik dit probleem ook verdelen met elkaar. Nu voelt het dat de agrarische sector zich als enige groep zich moet aanpassen. Terwijl het een probleem is van ons allemaal

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Het leven is om geleefd te worden. Met alle rare bokken sprongen en mooie momenten in het leven. Pak je kansen als ze voorbij komen

Wat is uw toekomstwens voor uw dorp/stad?

Ik hoop samen met de groep vrijwilligers dat het Inloophuis Burgerbrug een fijne plek mag worden. Voor mensen die geraakt zijn door kanker of hun naasten. Om elkaar te ontmoeten, informatie mogen ontvangen. En in het mooie platteland even de rust mogen ervaren.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en wat zou u hem/haar willen vragen?

Ik noemde net al ons actieve dorpsleven. Dat komt onder andere door de voorzitter van de Evenementen Commissie Burgerbrug: Irene Kramer. Irene, hoe krijgen jullie het toch elk jaar voor mekaar om een geweldig kermisprogramma in elkaar te draaien?