Afbeelding
(Foto: )

Tasje vol sport en cultuur voor 1.000 gezinnen

SCHAGEN/HOLLANDSKROON - Driehonderd gezinnen in Schagen en driehonderd in Hollands Kroon, plus vierhonderd in Den Helder, kunnen zich uitleven met een tasje vol sport en cultuur.

Duizend gezinnen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is dat er speelgoed, een computer of laptop in huis staat. En die middels wifi wel met allerlei leuke beweegactiviteiten mee kunnen doen.

Team Sportservice komt daarom met een ‘analoog’ aanbod. In de vorm van een tasje boordevol sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar: de Meedoen-tas.

Regiomanager Marloes Smit van Team Sportservice: “Onze medewerkers maken elke week online bewegingstips voor kinderen en ouderen om iedereen in beweging te houden. Het programma voor kinderen maakt onderdeel uit van het lespakket van scholen.

Maar we realiseren ons dat er helaas gezinnen zijn waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij sport- en spelmateriaal in huis hebben. Hoewel alle oefeningen gedaan kunnen worden met huis-, tuin- en keukenspullen, stimuleert buitenspeelgoed kinderen toch om vaker buiten te spelen.”

Sport, cultuur en gezonde recepten

Vandaar de Meedoen-tasjes.” De gratis Meedoen-tas is een combinatie van sport en spel, cultuur en gezonde voeding, dus ook met gezonde en betaalbare recepten erin. Een goedgevuld exemplaar met voor elk wat wils." Met als doel: plezier beleven en lekker kunnen ontspannen. En je dagelijkse dosis beweging krijgen. "Nog mooier is dat, als iedereen na de coronacrisis weer samen kan spelen, deze kinderen ook iets mee kunnen brengen”, aldus Marloes Smit.

Aanmelden

Gezinnen die financieel gezien moeten rondkomen van bijstandsniveau, kunnen de Meedoen-tas aanvragen via de site van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon. Of telefonisch: 0224-214774.

Meer weten over de Meedoen-tas? Kijk op de site van Team Sportservice.

De gratis Meedoen-tas is een combinatie van sport en spel, cultuur en gezonde voeding.