Wijkteam helpt inwoners, ook tijdens coronacrisis

SCHAGEN - De coronacrisis treft iedereen. De wijkteams van gemeente Schagen merken regelmatig dat inwoners denken dat hulp in deze tijd niet geboden kan worden. Dat kan juist wel. De wijkteams geven hierover graag informatie.

Inwoners die ondersteuning of hulp nodig hebben, kunnen nog steeds met hun vragen bij het wijkteam terecht. Juist nu denken de consulenten van het wijkteam graag mee om een oplossing te vinden. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er nog wel zijn. Diverse organisaties die algemene voorzieningen aanbieden hebben die mogelijkheden. De wijkteams doen ook hun uiterste best om maatwerkvoorzieningen in te zetten wanneer dit noodzakelijk is. Dat gaat door, ook nu alle consulenten thuis werken en niet op huisbezoek kunnen komen.

Er is nog veel wel mogelijk, mede dankzij de inzet van diverse vrijwilligersorganisaties. Op de website www.schagen.nl/coronavirus tonen de wijkteams hoe de hulp en ondersteuning er in verschillende situaties (ondersteuning bij beperkingen, jeugd en opvoeding, werk, inkomen en geldzaken) uit kan zien.


Zowel het wijkteam als diverse organisaties kunnen met u meedenken en ondersteuning bieden waar mogelijk. Zo kan de hulp gericht zijn op het doen van boodschappen, het bieden van een luisterend oor (0224-210400) of emotionele ondersteuning.