Denise Moerland.
Denise Moerland. (Foto: aangeleverd)

Gun jezelf een nieuwe start

REGIO - De scholen zijn weer open en langzaam aan gaat alles weer draaien. Dat betekent ook dat de excuses die we gebruikten om minder te bewegen – het kon niet – en we meer gingen eten en drinken – als troost - ook weer in de kast mogen.

Diëtistenpraktijk richt zich op voedingsadvisering

“Laten we corona als een keer- en leerpunt zien”, zegt diëtist Denise Moerland. “Soms heb je minder leuke ervaringen nodig om vervolgens te kunnen groeien. Zelf heb ik na een tien jaar lange strijd mijn eetstoornis overwonnen. Hiervoor moest ik echter eerst een dieptepunt bereiken. Hoewel ik uiteraard hoop dat dit niet voor jou geldt en er eerder stappen in de goede richting gezet kunnen worden. Of wellicht gebruikte jij het juist andersom, overmatig sporten en bijna niet eten, zonder dat iemand het zag.

Voedingsadvisering

Haar eetstoornis heeft geleid tot het starten van haar eigen praktijk: Growth Diëtistenpraktijk in Tuitjenhorn. “Hier voorzie ik cliënten van dieetadvies en wordt er naar jou als persoon gekeken. Binnen mijn praktijk richt ik mij op voedingsadvisering voor, tijdens en na de zwangerschap, voeding bij 0- tot 23-jarigen en voeding bij eetproblemen en eetstoornissen voor alle leeftijden.”

Videogesprekken

Denise geeft nu ook advies vanuit huis. Nog sneller, makkelijker en zonder reistijd, maar nog altijd even persoonlijk door de videogesprekken.

'Laten we corona als een keer- en leerpunt zien'

“De eerste 3 uur vallen altijd onder de basisverzekering van de zorgverzekeraar. Gaat de voorkeur uit naar een gesprek op de praktijk, neem gerust contact op en samen kijken wij wanneer dit weer mogelijk is, uiteraard op gepaste afstand.”

Gezond voedinspatroon

Een gezond voedingspatroon is van belang voor zowel het lichaam als geest. Zo kan het niet alleen de kans op welvaartsziektes, maar ook op bijvoorbeeld een depressie verkleinen. “Eten = plezier, tenminste zo zou het moeten zijn. Is dit niet het geval, door bijvoorbeeld ziekte, angst, of spanningen rondom eten? Wacht niet langer! Laten we samen van eten weer een leuke, gezellige en plezierige beleving maken.”

Contactgegevens: info@denisemoerland.nl, 06-58823354, www.denisemoerland.nl