Het Maarten van der Weijdenbad (Foto: aangeleverd)
Het Maarten van der Weijdenbad (Foto: aangeleverd) (Foto: aangeleverd)

Zwembad De Veersloot en Maarten van der Weijdenbad openen 22 mei

REGIO- Buitenzwembad De Veersloot in Dirkshorn en het Maarten van der Weijdenbad in Warmenhuizen openen beide op 22 mei. Vanwege de coronacrisis zijn in beide zwembaden diverse veiligheidsmaatregelen getroffen.

Voorrang voor abonnementhouders

“We zijn heel blij weer open te gaan, maar dit wordt wel een ander seizoen dan normaal”, zegt directeur Teun van Etten namens de zwembaden. Thuis douchen, zwemkleding al aan, afstand houden, tijdslots en meer maatregelen zullen de veiligheid van bezoekers waarborgen.


Om de aanpassingen goed in te voeren, krijgen de eerste weken alleen abonnement-houders toegang. Later start de online verkoop van losse kaartjes. Bij beperkingen aan bezoekersaantallen houden abonnementhouders altijd voorrang.


Wie voor 22 mei een abonnement aanschaft, krijgt een strippenkaart voor gratis ijsjes cadeau: 10 ijsjes bij een gezinsabonnement, 5 ijsjes bij een persoonlijk abonnement. Voorlopig is het alleen mogelijk om online een abonnement aan te schaffen. Dit kan via de website van De Veersloot en het Maarten van der Weijdenbad.

Zwembad De Wiel blijft dicht

Binnenzwembad De Wiel in Schagen blijft onder voorbehoud dicht tot 17 augustus, vanwege naar voren gehaalde verbouwings- en onderhoudswerkzaamheden. De zomermaanden zullen ook gebruikt worden om het binnenbad geschikt te maken voor het houden van voldoende afstand.

Enkele binnenactiviteiten van Zwembad De Wiel worden tijdelijk in De Veersloot en het Maarten van der Weijdenbad aangeboden. Het rooster hiervoor gaat in vanaf de opening van de buitenbaden ( 22 mei). Je kunt deelnemen aan de activiteiten als je in het bezit bent van een buitenbadabonnement (persoonlijk abonnement of gezinsabonnement). Wel is het noodzakelijk om te reserveren voor iedere activiteit. Houd de websites en social media in de gaten voor informatie over hoe te reserveren. De huidige abonnementen bij Zwembad De Wiel blijven bevroren.


Ga voor meer informatie en de (aangepaste) openingstijden naar de websites www.zwembaddeveersloot.nl, www.maartenvanderweijdenbad.nl, www.zwembaddewiel.nl en de Facebook-pagina’s van De Veersloot, het Maarten van der Weijdenbad en De Wiel.