Felle lichten of gloeilampen, kies de juiste armatuur voor je tuin. (Foto: Pixabay)
Felle lichten of gloeilampen, kies de juiste armatuur voor je tuin. (Foto: Pixabay) (Foto: aangeleverd)

Sfeervolle verlichting in de tuin

Overdag geniet je volop van de tuin. Als het avond word dan wil je ook graag genieten van uw tuin. Door een goed plan met sfeervolle en functionele lampen komt de tuin tot leven.

Een tuin is niet af zonder passende verlichting. Maar voordat je aan de slag gaat, is het zinvol eerst een plan te maken. In slechts vijf stappen maak je een lichtplan die precies bij de invulling van jouw tuin past. Zo weet je zeker dat het eindresultaat voldoet aan de verwachtingen.

Stap 1: het ontwerp
Het tuinontwerp is de perfecte basis voor je lichtplan. Geen ontwerp? Dan is het zinvol om de tuin op schaal te tekenen om zo een goed overzicht te krijgen. Geef hierin aan waar onder andere het terras, het grasveld, de bloembakken, de vijver, de bomen en bijvoorbeeld de eettafel komen.

Stap 2: bepaal de elementen die je wilt verlichten
Denk na over de elementen van de tuin die ’s avonds zichtbaar moeten zijn. Uiteraard is het handig om bijvoorbeeld een pad of een terras te verlichten, maar denk ook aan mooie hoekjes of bijzondere vormen die met verlichting beter tot z’n recht komen.

Stap 3: bekijk voor ieder element wat voor soort licht nodig is
Bekijk voor ieder element dat je wilt verlichten wat voor soort licht je nodig hebt. Het uitlichten van een grote boom vraagt om een andere lichtintensiteit en bereik dan het markeren van bijvoorbeeld een pad.

Stap 4: selecteer per element de lichtrichting
Vanuit welke richting wil je dat het licht komt? Met spots kun je het licht makkelijk richten op het aan te lichten element.

Stap 5: kies de armaturen
Kies tenslotte eenvoudig passende armaturen bij de elementen die je wilt verlichten. Hierbij speelt naast het uiterlijk ook de lichtbron (LED, Gloeilamp) en de lichtkleur (warm of koud) een belangrijke rol.


Een grondspot kan bomen en planten aanlichten voor een betere sfeer. Een lantaarn, wandlampen of staande lampen hebben een functionele eigenschap. Samen creëren de lampen een samenspel in de tuin voor de beste sfeer. We kunnen voor u de beste lichtoplossing zoeken voor in uw tuin.

LEDVERLICHTING BUITEN IS SFEERVOL EN DUURZAAM!

Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het verlichten van een tuin. Twee belangrijke aspecten zijn het lichteffect van een lamp en de kleur van het licht. Tegenwoordig biedt ledverlichting veel mogelijkheden voor uw ruimte.

Ledverlichting heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat ledlampen sfeervol licht geven. Dat is interessant!

Daarnaast hebben ledlampen een langere levensduur dan spaarlampen én bespaart u met ledlampen flink op uw energiekosten. Nog interessanter!

VERLICHTINGSADVIES VAN INLICHT

Of het nu gaat om het verlichten van een woonkamer, bedrijfspand of horecagelegenheid, INlicht geeft creatieve lichtoplossingen op maat. Onze lichtexperts hebben jarenlange ervaring in het geven van verlichtingsadvies. Hierbij staan uw wensen centraal staan. Er wordt gezamenlijk gezocht naar dé ideale lichtoplossing voor uw ruimte.

Een lichtoplossing die sfeervol en praktisch, maar ook duurzaam is. Duurzame lichtoplossingen op maat van top kwaliteit om zoveel mogelijk uit uw ruimte te halen. De lichtexperts van INlicht creëren een schitterende sfeer in uw ruimte.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding