Maximale score bij De Regenboog.
Maximale score bij De Regenboog. (Foto: pr)

Onderwijsinspectie geeft 'De Regenboog' maximale score

STROET - Op streekschool de Regenboog in Stroet vond afgelopen februari een inspectiebezoek plaats. Schoolleider Lonneke Balder: “Sinds het bezoek in 2013 is er enorm veel veranderd. We zijn aan het pionieren in de regio met onze vorm van SlimFit-onderwijs. Hierdoor onderscheiden wij ons ten opzichte van de andere scholen.

Nu is er een mooi alternatief voor klassikaal onderwijs. De afgelopen jaren is door het team veel werk en energie in dit onderwijsconcept gestoken.. Het inspectiebezoek voelde voor ze als een graadmeter. Lonneke daarover: “Ziet de inspectie ook wat we doen, waar we heen gaan en hoe we dit wegzetten? Ons gevoel was goed, maar hoe kijkt de buitenwereld er tegenaan?


De inspecteur kwam specifiek twee punten beoordelen. Zicht op ontwikkeling en didactisch handelen. De inspectie beoordeelde de Regenboog op beide onderdelen met een goed! Lonneke: “Twee keer een goed scoren is best bijzonder en al helemaal tijdens een eerste inspectiebezoek bij een nieuw ingevoerd onderwijsconcept. Zonder de inzet en het vertrouwen van ouders en team was dit nooit gelukt.

Online beweegdagen

”Benieuwd naar het onderwijs op de Regenboog?"

Vanwege Covid-19 zijn de befaamde Regenboog-beleefdagen nu online te bezoeken.

www.regenboogstroet.nl/beleefdag