Afbeelding
(Foto: Pixabay Zsuzsanna Tóth )

Wat valt er te tuinieren in de zomer?

REGIO - Het is bijna zomer. De vogels en insecten zijn overal te horen en de geuren van allerlei planten hangen heerlijk in de lucht. Niets is fijner dan tijdens een zwoele avond te genieten van de buitenlucht met een hapje en drankje. Maar dan moet je tuin of terras wel goed onderhouden zijn. Wat kun je in de maand juli doen in de tuin?

Genieten van de tuin met een hapje en drankje

Qua onderhoud van het gazon in juli kun je het gras 1 à 2 keer per week maaien, afhankelijk van het weer en de groei. Tijdens droge periodes is het beter minder vaak te maaien en het gras niet te kort te houden. Om uitdroging tegen te gaan is het beter tot ‘s avonds te wachten met maaien.

Beplanting

Bij aanhoudend mooi weer hebben de borders en alle andere beplanting veel besproeiing nodig. Eenmaal per week enkele uren sproeien werkt beter dan dagelijks een kwartier. Maar denk niet alleen aan de beplanting buitenshuis. Als de temperatuur buiten oploopt hebben de kamerplanten ook meer water nodig. Wanneer je in het najaar geen rozen of heesters hebt kunnen planten, kunnen deze nu alsnog geplant worden. Rozen zullen zelfs deze zomer al volop bloeien.

Snoeien

Beplanting krijgt na de langste dag, 21 juni, een nieuwe groei-impuls. Zorg er daarom voor dat heesters en hagen nog voor deze periode teruggesnoeid worden, zodat ze daarna weer mooi uit kunnen lopen. Vergeet tijdens de warme dagen niet om ook de hagen voldoende water te geven.

Overige tips

Haal het onkruid regelmatig weg. Wees alleen niet al te rigoureus met het wieden want zaailingen van vorig jaar zijn ondertussen ook tevoorschijn gekomen en voor je het weet haal je teveel weg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding