Veehouder en kaasmakerij Klaver Kaas.
Veehouder en kaasmakerij Klaver Kaas. (Foto: Pim Haring)

Drive-In bij Klaver Kaas: het begrip van eerste grassprietje tot kaas

WINKEL - Altijd al een kijkje willen nemen op de boerderij van de familie Klaver? Kom dan zondag 28 juni van 12.00 tot 15.00 uur naar de Drive-In! Kom met de auto en leer alles over de boerderij, en verwen jezelf of iemand anders met een heerlijke kaastas. Klaver is gevestigd aan Langereis 6 in Winkel.

'Wij staan voor gezonde koeien, een mooi landschap en duurzaamheid'.

Als veehouder en kaasmakerij heeft Klaver Kaas vrijwel het complete productieproces in eigen hand. Toch kunnen ook zij niet zonder partnerbedrijven.

KlaverLogisch

Mede-eigenaar Tim Klaver: "Zo wordt het grootste deel van onze schapenmelk aangeleverd door andere veehouders. De markt voor schapenkaas is nog klein. Wij nemen alleen melk af van bedrijven die werken volgens de eigen KlaverLogisch-filosofie. Dat betekent onder meer dat het vee op kruidenrijk, Noord-Hollands grasland vertoeft en dat het voer krijgt uit eigen regio. Dat is goed voor de melksmaak en dus ook goed voor onze kaas."

De productiewijze van KlaverLogisch is in balans met dier, natuur en omgeving. Hiervoor heeft het bedrijf een lijst met meetbare speerpunten geformuleerd: het KlaverLogisch-programma.

Handig voor Klaver zelf, maar ook voor de partnerbedrijven.

Dierenwelzijn

Een belangrijk aspect van KlaverLogisch is het welzijn van de dieren. Klaver: "We hebben ruime en lichte stallen en zorgen voor veel weidegang. Ons vee moet zo veel mogelijk haar natuurlijke gedrag kunnen vertonen en en mooie leeftijd kunnen bereiken."

Duurzaamheid

KlaverLogisch draait ook om duurzaamheid. "Wij willen de natuur zo ver mogelijk door de hele keten trekken. Jaarlijks evalueren en verdiepen wij het programma met onze partners. We werken echt sámen aan dezelfde doelen. Wij staan voor gezonde dieren, een mooi landschap en duurzaamheid. Voor trotse medewerkers, partners, winkeliers en zelfs trotse klanten." Kijk voor meer informatie over Klaver Kaas op www.klaverkaas.nl